ФИФА препоручила ФСК да дозволи утакмицу Трепча – Звезда

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Светска фудбалска федерација (ФИФА) писмено је 20. септембра препоручила председнику Фудбалског савеза Косова (ФСК) Агиму Адемију да ФСК повуче захтеве поднете безбедносним институцијама Косова, како би утакмица Купа Србије измеду Трепче и Црвене Звезде могла да буде одиграна 5. октобра
fifa
Фото: FIFA

Како сазнаје Косово онлајн у Цириху, у писму које је у име ФИФА потписао заменик генералног секретара Матијас Графстрем та организација се позива на одлуку Арбитражног суда за спорт (ЦАС) од 24. јануара 2017. (ЦАС 2016/а/4602 Фудбалски савез Србије против Уније европских фудбалских савеза).

Конкретно, поменута одлука под тачком 107 наводи да: ''Чињеница да одређени клубови на северном Косову тренутно играју под покровитељством ФСС не подрива општу организациону власт ФСК на његовој територији, што је и доказано пријавом ФСК за чланство''. Узимајући у обзир горе наведене ставке и у интересу фудбала, желели смо да подстакнемо ФСК да повуче захтеве поднете безбедносним институцијама Косова, тако да утакмица може да буде одиграна 5. октобра, наводи се у писму ФИФА.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести