ФИФА задовољна судијама и ВАР-ом: Урађен велики посао

ЦИРИХ: Међународна фудбалска федерација (ФИФА) веома је задовољна одлукама судија на Светском првенству у Русији и како је коришћена ВАР технологија.
infantino, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ivan Sekretarev)

Статистика каже да је на 64 утакмице виђено чак 455 спорних ситуација, да је ВАР употребљен тачно 20 пута, последњи у финалу када је аргентински арбитар Нестор Питана досудио пенал за Француску против Хрватске (4:2).

"Рекли смо да желимо најбољи Мундијал икада и видели смо га. Кључна улога је била у судијама које су одлучно урадиле посао, по највишим стандардима", рекао је први човек ФИФА Ђани Инфантино за сајт ФИФА.

Генерални секретар ФИФА Звонимир Бобан истакао је да је увођењем ВАР-а започета нова револуција.

"ВАР не мења фудбал, већ га само чисти. Када смо кренули овај пројекат направљено је много, рад са Пјерлуиђијем Колином и Масимом Бусаком дао је резултат и поносан сам", каже Хрват.

Из ФИФА наводе и да ће наставити да раде на додатном побољшању одлука око ВАР-а, као и да ће помоћи лигама које желе да га користе.

Судије су у високим процентима доносиле праве одлуке, међу којима није била од Немца Феликса Бриха када је пропустио да покаже на пенал после старта двојице швајцарских фудбалера над Александром Митровићем, што је ФИФА касније признала као грешку.

Брих је зато завршио такмичење већ после групне фазе турнира у Русији.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести