Филиповић: Шкотска тежи противник за Србију од Норвешке

БЕОГРАД: Наша јавност после меча са Норвешком мисли да је све завршено, стиче се утисак да је дуел са Шкотском само формалност, али то је потпуно погрешно. Нама је јасно да нас очекује веома, веома тешка и захтевна утакмица, много тежа од оне у Ослу, каже легендарни репрезентативац Зоран Филиповић, који тренутно обавља посао скаута А репрезентације у Фудбалском савезу Србије.
filipovic
Фото: Youtube Printscreen

Најбољи српски фудбалери дочекаће 12. новембра Шкотску у финалу баража за пласман на ЕУРО на стадиону Рајко Митић.

Феноменалном игром и победом у Ослу, Орлови су показали да заслужују, после 20 година поста, уцешће у завршници континенталног шампионата, али оно што је хтела Норвешка, сада жели и Шкотска.

Филиповић је међу првима упознао селекцију која ускоро долази у Београд.

"Има и потцењујуцих тонова на адресу ривала, а ради се о селекцији која се налази у великом резултатском успону, првопласираној у својој групи Лиге нација, репрезентацији наоружаној огромним самопоуздањем", истиче Филиповић.

Шкотска је елиминисала Израел на путу до финала баража.

"Ради се о изузетно физицки моћној селекцији, тактички веома дисциплинованој, техницки не толико јаком, али све до надохнадују фанатицном борбеношцу и трком у којој сви раде једни за друге. Мало голова постижу, али их мало и примају, имају низ од седам везаних позитивних резултата. Много аргумената иде у прилог чињеници да нас очекује изузетно тешка утакмица".

Интересантно је да већи део наше фудбалске јавности до скора није ни знао да у шкотској селекцији наступају играци Ливерпула, Манцестер јунајтеда, Астоне Виле...

"Има их који с великим успехом играју у Премијер лиги, Робертсон заједно са Александром – Арнолдом цини можда и најбољи бековски пар на свету, Мектомини је стандардан у Јунајтеду, Мекги игра за Астон Вилу... Сјајни играчи су и Мекгрегор и Кристи из Селтика. Имају добре појединце, али и хемију као тим. Наравно, имамо ми моћне играче, али понављам, Шкотска заслужује респект, никако потцењивачки однос присутан у делу наше јавности."

Шкотска, као и Србија дуго није била учесник првенства Европе.

"Имају и они огроман мотив, не само због пласмана, вец и чињенице да су практично домаћини првенства Европе. Наши мечеви у групи играју се у Глазгову и Лондону. Понављам, много је фактора у игри. Истина је такође да смо ми домаћини, али игра се без публике, тако да ту и нема много предности. Очекује нас, углавном, веома тежак меч, тежи него против Норвешке. Ја сам уверен да је квалитет на нашој страни и уколико поновимо издање против Норвешке, верујем да ћемо се сви радовати. Понављам, ипак, респект за Шкоте који играју тај фудбал по вертикали, форсирају за многе превазидени острвски фудбал, са дугим лоптама, опасним прекидима. Нису атрактивни, досадни су за гледање, али на терену знају да буду веома неугодни. Зато морамо да будемо паметни, али да имамо дух као у Ослу. Србија је заслужила да иде на ЕУРО", закључио је Филиповић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести