Финале купа, Ниш или Београд? Вулетић: Да ли је Ниш недоношче?

БЕОГРАД: Јавност је поново подељена, чини се и вечити ривали Црвена звезда и Партизан, око питања места одигравања финала Купа Србије и да ли да се игра у већ одређеном Нишу или пребаци у Београд.
Vladimir Vuletic/tanjug
Фото: Танјуг/видео/Владимир Вулетић

Док су из Партизана отворено на страни да стадион Чаир буде домаћин борбе за трофеј 23. маја, из Црвене звезде још увек званично нису заузели став.

Потпредседник Партизана Владимир Вулетић истиче да нема смисла да се финале премести у Београд, без обзира што предстоји велики тест у организацији безбедности.

"Партизан нема жеље, већ став који је легалистички и указује да имамо пуно поверење у организатора. Организатор је на почетку такмичења одлучио да финале Купа буде у Нишу, то се знало у октобру прошле године, и морао је да рачуна да ће се и бранилац трофеја наћи у финалу. Партизан је и успео у томе. За нас постоји само град Ниш", рекао је Вулетић у изјави Танјугу.

Подсетио је да је прошле године Партизан иницирао промену одигравања финала, тада против Младости, из Сурдулице у Ниш и то због безбедности, али је одбијен.

"Глатко смо били одбијени. Ако би се сада изместило из Ниша поставило би се питање да ли је тај град недоношче које ФСС никада не жели за домаћина финала Купа Србије", наводи он.

На питање колико проблем у организацији прави чињеница да ће пут Ниша, поред навијача Црвене звезде и неколико фракција присталица црно-белих, Вулетић одговара:

"Партизан навијачке фракције нема од јуче и бори се са тим већ неко време, а најмање током Купа. Све своје утакмице, изузев полуфинала које се играло на две утакмице, био је гост. Нама нису стране те ситуације, за разлику од нашег ривала који је изузев првог кола све играо код куће".

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић није имао коментар, а из клуба је Танјугу речено да никакав захтев није отишао у Фудбалски савез Србије, нити постоји став о тој теми.

Све би требало више да буде јасније данас после 13 сати, када је заказан састанак Такмичарске комисије ФСС.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести