Финална утакмица Купа ФСГ Новог Сада: Новосађанима трофеј, Ђурђевчанима честитке

У финалу Куба Србији на територији ФС Града Новог Сада фудбалери Кабела, у лепом амбијенту, пред више од 700 гледалаца, савладали су екипу Бачке из Ђурђева са 2:1 и заслужено освојили трофеј.
kabel 1
Фото: Фудбалери Кабела наставиће такмичење у националном Купу, фото: Д. Иванић

У првом полувремену домаћини су након боље игре стигли до два гола предности, што им је олакшало да опрвадају улогу фаворита и стигну до победе. Већ у 1. минуту Клајић је упутио добар ударац, али је голман Лишић био на висини задатка. За водећи гол заслуге припадају Радету Пејићу, који је прошао по левој страни, упутио центаршут, Пантелић је пропустио лопту, а на другој страни био је Ђорђе Кнежевић који је прецизним ударцем погодио сами угао гола бачке. До одмора Кабел је постигао још један гол, дупли пас су извели Владић и Илић, лопта је дошла до најбољег стрелца Кабела Владића, који је прецизним ударцем савладао Лишића. У наставку утакмице  нешто агилније кренули су Ђурђевчани. У 68. минуту слободан ударац извео је Душан Гелић,  утрчао је између одбране домаћих Никола Петровић и савладао Пилиповића. Кренули су тада домаћини да увећају, стварали су прилике, а најповољнију није искористио Филип Клајић, који уместо да упути ударац поиграо се са голманом Лишићем који је изашао као победник. Умало домаће није стигла казна, минут пре краја утакмице гости су постигли гол, али је он оправдано поништен због недозвољеној позицији у којој се нашао играч Бачке.

За учешће у финалу пехар је капитену Бачке Предрагу Марковићу уручио председник ФСГ Нови Сад Новак Кострешевић. За освојено прво место и наставак такмичење у најмасовнијем такмичењу капитен Кабела Стеван Вучковић примио је пехар од члана Градског већа Новог Сада за спорт Огњена Цветићанина.

Након ове церемоније уследило је велико славље играча и навијача Кабела, а честике за приказану игру заслужује и екипа из Ђурђева.

М. Поповић

Кабел - Бачка 2:1 (2:0)

НОВИ САД: Игралиште Кабела, гледалаца 700, судија: М. Митровић (Нови Сад), стрелци: Кнежевић у 17. и Владић у 42. за Кабел, а Петровић у 68. минуту за Бачку. Жути картони: Клајић (Кабел), Солдат (Бачка).

КАБЕЛ: Пилиповић 7, Пејић 7, Вучковић 7, Миљевић 7, Пантелић 7, Илић 7 Караћ 7), Кнежевић 8 (Џибрић 7), Клајић 7, Остојић 7, Петровић 7, Владић 8 (Недић 7).

БАЧКА: Лишић 7, Др. Тривуновић 7, Љ. Тривуновић 7, Дејановић 6,5, Вујовић 7, Рогић 6 (М. Тривуновић 7), Солдат 6, Марковић 7, Багић 6 (Петровић 7), Гелић 7,5, Ду. Тривуновић 7 (Јанковић).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести