ФК Аустрија Беч без лиценце за Бундеслигу

БЕЧ: Један од најтрофејнијих аустријских прволигаша, ФК Аустрија Беч, није добио лиценцу за такмичење у Бундеслиги у идућој сезони.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Сенат 5 Бундеслиге, који се бави одобрењем лиценце за такмичење, одлучио је у првој инстанци да лиценцу не да ФК Аустриа.

Бечлије сада имају могућност да у наредних осам дана уложе жалбу Жалбеном већу Бундеслиге.

Уколико се лиценца ни у другој инстанци не буде одобрила, ФК Аустриа преостаје једино подношење жалбе Сталном неутралном Арбитражном суду.

Стални неутрални Арбитражни суд није тело Бундеслиге и доноси коначну одлуку уместо суда.

"Важно је да, и поред пандемије да поступак лиценцирања обављамо у духу безбедности такмичења. Због тога смо тренутно пред изазовом да немамо још увек 28 екипа за наредну сезону. Клубови могу у другој инстанци да поднесу потребне доказе“, истакао је председник Бундеслиге Кристијан Ебенбауер.

Процес одобрење лиценце за такмичење у Бундеслиги (1.и 2.Лига) се завршава до 31. маја.

Уколико ФК Аустриа не буде добила лиценцу морала би да се такмичи у Бечкој лиги, то јест трећој аустријској лиги.

Иначе ФК Аустриа је 24 пута био првак Аустрије и 27 пута победник Купа.

За сада су дозволу за такмичење у идућој сезони добили ФЦ Ред Бул Салцбург, СК Рапид Беч, РЗ ВАЦ, ЛАСК, ТСВ Хартберг, СК Штурм Грац, СЦР Алтах, СКН Санкт Пелтен, ФЦ Адмира, WСГ Сваровски Тирол, СВ Рид.

Одбијени су због финансијских разлога ФК Аустриа Беч, због инфраструктурних и финансијских разлога СЦ Аустриа Листенау и ФАЦ Беч.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести