ФК Црвена Звезда: Драговић од лета, Фалко одмах

Црвена звезда је направила велики посао, обезбедила је за лето јако појачање.
zvezda tsc
Фото: FoNet

Ради се о штоперу Александру Драговићу, којем уговор са Бајером из Леверкузена истиче на крају сезоне, па ће некадашњи репрезентативац Аустрије доћи на Маракану без обештећања.

Од како се завршила јесења полусезона Драговић је био велика жеља водећег тима нашег шампионата. Преговори су потрајали јер је сјајни дефанзивац имао и друге понуде, да би коначно постигао договор са генералним директором  Звезданом Терзићем да дође на лето.Познато је да је Звезда  била заинтересована и за Душка Тошића и да је искусни дефанзивац исказао жељу да потпише за црвено-беле, али до коначног договора није дошло управо због тога што је Драговић пристао да дође међу црвено - беле. Он је је шест година млађи од Тошића, плус доћи ће без обештећења, а месечан примања ће му бити четири пута мања него шти их је имао у Леверкузену.   


Саного на Маракани до 2023. године

Секу Саного је раскинуо уговор са Ал Итихадом и обавезао се на верност Црвеној звезди наредне две године, па ће остати до 2023. године.

Саного је претходно био на једногодишњој позајмици, а Звезда је успела да сачува веома важног играча ког је Ал Итихад платио чак седам милиона евра.

По доласку на позајмицу, у јануару 2020. године, Саного је постао важан шраф Црвене звезде, одмах се уклопио и стекао поверење саиграча. Везни играч из Обале Слоноваче је у претходних годину дана одиграо 22 утакмице и забележио две асистенције.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела сматра да је екипа овим потписом додатно оснажена.

- Презадовољни смо чињеницом да смо успели да задржимо Санога. Он је доказао квалитет ове јесени, постао важан играч за Црвену звезду, што се превасходно видело у Европи, где је успевао да прави разлику. Веома нам је драго што је и он препознао да је наш клуб идеална средина за њега и што ћемо у наредне две године заједно креирати будућност - рекао је Мркела.

Саного је рођен 1989. године, у каријери је наступао за Африка Спортс, Тун, Лозану, Јанг бојс и Ал Итихад.


Црвено-бели  су направили још један велики посао. Тренер Дејан Станковић је тражио још једног офанзивца и избор је пао на играча Лећеа – Филипа Фалка (28). До краја недеље он би требало да потпише уговор са црвено-белима и појача конкуренцију у нападу јер се очекује да неки играчи и оду. Леће је пристао на понуду од 1,2 милиона евра у три рате, уз одређене бонусе од 300.000 евра. Фалко је ове сезоне постигао два гола у Серији Б, али мора се напоменути да често није играо јер је био незадовољан у Лећеу. Када је чуо за понуду Црвене звезде одлучио је да је прихвати како би заиграо у тиму који редовно наступа на  европској сцени.  Црвена звезда је у једном дану направила два велика посла, што се поклапа са недавном изјавом Звездана Терзића да ће тим из године у годину бити све јаче.                                          

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести