ФК Кабел објавио пројекат за модеран стадион

НОВИ САД: Друголигаш Кабел из Новог Сада објавио је пројекат реконструкције спортског комплекса, међу којем је и нови фудбалски стадион са 2.500 места.
1
Фото: FK Kabel

Кабелов план је да добије и нови помоћни терен са вештачком травом, спортском халом за футсал, фудбалску академију са интернатом и управну зграду.

ФК Кабел је, у оквиру пројекта изградње и реконструкције спортских објеката у Србији, израдио идејно решење обнове и реконструкције свог спортског игралишта у новосадском насељу Лиман и представио пројекат изградње модерног спортског здања у складу са УЕФА стандардима.

"Оно што нам предстоји у наредном периоду је пре свега решавање имовинско-правних односа на земљишту комплекса у сарадњи са Градом Нови Садом, затим измена регулационог плана који ће омогућити изградњу предвиђених садржаја, потом израда пројектне документације и на крају сама обнова и реконструкције спортског комплекса. Лимани 1, 2, 3 и 4 одавно заслужују да добију један модеран спортски објекат", истиче Милош Никачев, председник Управног одбора ФК Кабел.

Фото: FK Kabel

Никачев је поручио да очекује да све процедуре око изградње стадиона могу да буду завршене до старта сезоне 2021/2022.

Клуб планира да у заједничкој сарадњи са Градом Новим Садом, покрајинском администрацијом, републичким органима и Фудбалским савезом Србије, кроз УЕФА програм "Хет-Трик" затвори финансијску конструкцију за реализацију овог пројекта.

Фото: FK Kabel
Фото: FK Kabel
Фото: FK Kabel

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести