ФК Кабел остао без тренера голмана: Бошко Кнежевић у Јапану

Фудбалски прволигаш, екипа Кабела, остао је без тренера голмана. Наиме, Бошко Кнежевић (37), тренер са УЕФА лиценцом, добио је позив из Јапана и прихватио да каријеру настави у Џеј лиги, у клубу Оита Тринита.
Bosko Knezevic
Фото: Бошко Кнежевић, фото: Приватна архива

- На позив старих спортских пријатеља с којима сам већ успешно сарађивао, на челу са Уки Тетестуром, поново одлазим у Јапан. Помало сам био затечен, али ме је позив пријатно изненадио. Потврдили су Јапанци да су били задовољни мојим предходним радом - рекао је Кнежевић, који иза себе има успешну голманску каријеру у Кабелу, Војводини и Цементу, као и тренерске ангажмане у Новом Саду, Бурирам Јунајтеду, Војводини, Убон Јунајтеду, Обеу и Кабелу.

Кнежевић је у Кабелу оставио квалитетне голмане, који су показали велики потенцијал. Вуклиш и Пилиповић су пар које би пожелео сваки клуб.

- Одлазим из Кабела тешка срца, јер ми се свидела лепа прича рада на дуге стазе. Имао сам одличну сарадњу са шефом струке Зораном Васиљевићем и његовим сарадницима Мирославом Смајићем и Александром Котрљановићем. Иако сам имао важећи уговор, директор Слободан Милутиновић ми је изашао у сусрет и дао зелено светло за одлазак, због чега сам му и те како захвалан. Новим уговором решићу нека суштинска животна питања. Новосадском клубу у наставку првенства желим што бољи пласман, а што с тиче последњег бедема екипе, имаће тренер слатке муке, с обзиром на то с каквим квалитетом голмана Вуклиша и Пилиповића располаже - додао је Кнежевић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести