ФК Сеул се суочава са казнама због секс лутки на утакмици

СЕУЛ: Фудбалски клуб Сеул суочава се са казнама, укључујући и избацивање са стадиона на којем игра, због тога што је на празна места у публици током прошлонедељне утакмице ставио лутке за одрасле.
seul
Фото: Youtube Printscreen

У жељи да подигну атмосферу на утакмици одржаној прошлог викенда на Стадиону светског првенства у Сеулу, клуб је на празна места у публици поставио лутке за одрасле.

Због овог потеза ФК Сеул је исказао "искрено кајање" након све гласнијих критика у јавности, иако је првобитно саопштено да клуб верује да су коришћене обичне, а не "секс лутке", како би се створио ефекат присуства публике.

Како АП преноси, око 25 лутки локалног произвођача, обучених у боје ФК Сеул, врло брзо су идентификоване као "секс лутке" по логоу произвођача лутки за одрасле.

Такво оглашавање крши правила такмичења, због чега су званичници К-Лиге пријавили овај случај дисциплинском комитету. Уколико буде проглашен кривим, клуб ће морати да плати казну од 4.000 долара или ће му бити одузети поени.

Клуб би такође могао да буде кажњен због нарушавања угледа лиге.

Осим тога, судећи према извештајима, компанија која управља стадионом истражује потенцијално кршење правила о оглашавању.

Клуб је према уговору у обавези да добије дозволу за рекламирање, а уколико то не учини могао би да буде избачен са стадиона на којем игра још од 2004. године.

Клуб се данас још једном извинио због онога што се десило, како овај случај и даље наставља да добија велику пажњу јавности.

К-Лига је једна од малобројних фудбалских лига која се одржава током пандемије корона вируса још од 8. маја, с тим што се утакмице одржавају на празним стадионима. Лигу прати 19 милиона гледалаца широм света.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести