ФК Војводина добија 17 милиона евра од Сергеја!?

Фудбалски клуб Војводина могао би да профитира од будућег трансфера Сергеја Милинковића Савића сада играча римског Лација.
Sergej Milinkovic Savic u dresu Vojvodine 2014. godine/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Наиме, ових дана се прича о трансферу од преко 100 милиона евра, а по последњим информацијама о чак 170 милиона евра, колико је спреман да издвоји француски ПСЖ. Тада би, по правилима ФИФА и Механизму солидарности по Анексу 5 и Члану 1 - Доприноса солидарности, Војводини требало да припадне 10 одсто од трансфера, дакле, 17 милиона евра.

Овај Члан даје клубу за право потраживања уколико је 16. или 17. рођендан провео у матичном клубу, до 10 одсто од трансфера, наравно ту су укључене нијансе трошкова клуба у којем је играч поникао.

Ако знамо да је популарни СМС свој први професионални уговор потписао за новосадски суперлигашки клуб 26. децембра 2012. године и да је пре тога наступао за подмладак истог клуба онда би по томе проценти били загарантовани.

Па нека буде и који проценат мање, ФК Војводина би на овај начин  сасвим сигурно решила већи део својих проблема.„Сергеј је поникао и тренирао овде. Правилник ФИФА је јасан, а за колико ће новца Сергеј бити продат на лето и да ли ће Војводина од тога профитирати, стварно не знам. У сваком случају, када би се то десило, Војводина би живела много боље", изјевио је за Курир спортски директор Војводине Саша Дракулић.

Колико год да буде, биће добро, а навијачи Војводине коначно ће моћи да одахну јер ће клуб од лета бити на здравим ногама.

М. Ковачевић        

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести