ФК Војводина: Новајлије стижу за дан-два

Имали су фудбалери Војводине по завршетку јесењег дела лиге времена да се одморе, а од данас поново ће се наћи на окупу.
Vojvodinin tim ponovo u pogonu/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Војводинин тим поново у погону

Црвено-бели почињу зимске припреме најпре дводневним лекарским прегледима и тестирањима, а први званични тренинг одрадиће у четвртак, после прозивке и састанка с руководством клуба, на челу с председником УО Душаном Влаовићем, као и новим тренером Илијом Столицом и члановима стручног штаба. Наставак првенства уследиће 17. фебруара утакмицама 23. кола, а до тада ће Новосађани настојати да изграде форму која би, према њиховој жељи, требала да их поведе путем ка обезбеђивању европске визе.

- Играчи ће прва два дана одрадити оно што је неопходно на почетку циклуса припрема, а онда ће,од четвртка, почети заједнички тренинзи у ФЦ “Вујадин Бошков” - рекао је Илија Столица. - У модерном фудбалу више нема периодизације у припремама и поделе на рад на физичкој спреми и на самој игри, тако да ћемо од првог тренинга инсистирати на усвајању модела игре који негујемо моји сарадници и ја, односно на раду с лоптом. То јесте нешто тежи начин, али смо усмерени на захтеве које ћемо поствити пред играче и бићемо у томе упорни и истрајни.

Настављајући да образлаже план рада, Столица је посебно истакао:

- Екипа ће до 25. јануара вежбати у нашем центру и надам се да ће нам временске прилике у томе погодовати. Планирамо да, највероватније 20. јануара, одиграмо контролну утакмицу с Радом и настојаћемо да то буде у Ветернику. Мој циљ биће да на окупу имам главну групу играча што пре, како би они могли да се упознају с мојим начином рада и размишљања, као и с оним што од њих захтевам. С друге стране, упознаћу и ја њих и верујем да ће неки фудбалер из постојећег кадра искочити и пријатно нас све изненадити у настваку такмичења. Желим да променимо целокупни амбијент у клубу као један од битнијих предуслова да остваримо жеље које пред собом имамо. Потом ћемо се од 25. јануара преселити у Турску и тамо обавити другу фазу рада.


У уторак и среду прегледи

У Клиници “Медигруп” прва група фудбалера Војводине обавиће данас лекарске прегледе, а потом се преселити на тестирања у ФЦ “Вујадин Бошков”. Исто то сутра чека и другу групу, а на списку играча тренутно се налази 26 имена, без новајлија који се очекују.

Утакмице у Белеку

Током припрема у турском летовалишту Белек, фудбалери Војводине одиграће пет контролних сусрета. Уговорене су утакмице са Слованом из Братиславе (27. јануара), Марибором (30. јануара), Олимпијом из Љубљане (5. фебруара) и Дунајском стредом из Словачке (6. фебруара). Још увек није познато име петог ривала.

Парк касни

Млади јужнокорејски репрезентативац Ин-Хјеок Парк неће се појавити на почетку припрема. Члан је немачког Хофенхајма, а у  Воши је на позајмици. Послао је у клуб допис да и даље има обавезе према У-23 селекцији своје земље и да ће се накнадно појавити ФЦ “Вујадин Бошков”.


За сада још увек није стигао ни један од новајлија. Спортски диретор Саша Дракулић и клупски оперативци раде на томе, али појачања још увек нема.

- Искрено се надам да ћемо у наредних дан-два имати прве вести по питању доласка нових играча. Чекам да чујем и шта је одлучио капитен Душан Јованчић, да ли остаје или одлази, јер је реч о важном играчу за екипу. Како год да буде решио, имаћемо разумевања за његову одлуку -најавио је Столица.

Један од важних шрафова у Вошиној екипи свакако је голман Емил Роцков, који је продужио уговор с црвено-белима.

- Једва чекам почетак припрема, а онда и наставак првенства. Продужио сам уговор под, за мене, повољнијим условима и тиме сам пронашао и обезбедио душевни мир. Не морам више да размишљам о егзистенцији, иако у Србији од фудбала тешко може да се заради озбиљнији новац. У сваком случају, решио сам свој статус у клубу и урамио га оквиром сазданим од чвршћег материјала, што ће ми, сигуран сам, омогућити да се потпуно сконцентришем на предстојећи рад – рекао је Роцков.

Током паузе Роцков је редовно тренирао.

- Чињеница је да сам радио на себи, јер за то, када је првенство у току, нема ни времена, ни простора. Тек од када сам почео да браним у Суперлиги схватио сам ту чињницу, па сам инсистирао у раду на оним стварима које ми недостају када крене пуна сезона. Спреман сам за изазове који се налазе предамном и екипом. Уосталом, увек је тако и то јесте мој начин рада и поимања фудбала - истако је Роцков.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести