Фрушкогорац најпријатније изненађење у Новосадској лиги

Новајлија у Новосадској фудбалској лиги, екипа Фрушкогорца, јесењу трку за бодове завршио је на високом, петом месту.
FK Fruskogorac Sremska Kamenica/FK Fruskogorac
Фото: Екипа Фрушкогорца, фото: Приватна архива

Под тренерском палицом Светозара Мијина, Каменичани су остварили шест победа, пет нерешених резултата и само три пораза, уз 28 датих и 18 примљених голова, па зимују с освојена 23 бода.

„Након повратка у Новосадску лигу, наше амбиције биле су да будемо стабилан лигаш и да не дођемо у ситуацију да се боримо за опстанак. На крају, остварили смо завидне резултате и, мимо свих очекивања, пласман на пето место, таман да задовољни одемо на паузу“, истакао је секретар клуба Горан Шимић.

Каменичани су као новајлије многим клубовима помрсиле рачуне.

„Одличном представом стартовали смо у вишем рангу против једног од кандидата за највиши пласман, екипе ТСК-а, али нисмо успели да остваримо победу. Није нас тај реми поколебао, па смо играли запажену улогу у првенству. Међу најбољим утакмицама била нам је победа у Мошорину над Милетићем (2:0), а жесток отпор пружили смо екипама које се боре за највиши пласман. Од јесењег првака Младости изгубили смо минималним резултатом (0:1), а другопласираном Новом Саду на Детелинари откинули смо бод. Утакмица са Шајкашем у Ковиљу била је такође једна од наших најбољих, али шта то вреди када смо у 97 минуту примили гол и поприште морали да напустимо погнутих глава (2:3). Све остале мечеве одиграли смо у границама наших могућности. Најубедљивију победу извојевали смо против Сирига (5:1) и Петроварадина (3:0), уз оне са Омладинцем (5:3) и ЖСК-ом (2:1). Посебно смо поносни на освојен бод у Ђурђеву  (1:1) и на тријумф над комшијама из Буковца, Фрушкогорским Партизаном (3:2).

До великог успеха екипу Фрушкогорца водио је тренер Светозар Мијин са сарадницима Ђорђем Дашићем и Мишом Наодовићем, уз велику помоћ председника Месне заједнице Љубомира Ласице. У екипи је бриљирао голман аматерске репрезентације Војводине Светозар Боројевић, а велики удео у високом пласману дали су: Кукурузовић, Перовић, Васојевић, Старовлах, Караћ, Поповић, Глишић, Шкрбић, Варничић, Пећић, Бркљача, Јевтић, Лукић, Цветковић, Младеновић, Беговић, Јокић, Спасојевић, Крповић, Ушћумлић, Даба и Малешевић. 

М. По.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести