ФСГ Кикинда изабрао најбоље: Великоселци најбољи

И ове године Фудбалски савез града Кикинде након анете коју је спровео међу клубовима прогласио је најбоље организације и појединце у 2018. години.
Kozara Banatsko Veliko Selo
Фото: Екипа Козаре из Банатског Великог Села

За најбољи фудбалски клуб на територији Савеза  проглашена је Козара из Банатског Великог Села, иначе јесењи првак Војвођанске лиге - исток. Из овог клуба је и најбољи тренер,  а то је Слободан Митровић. Овај врсни стручњак који Великоселце предводи четврту сезону био је некадашњи играч Слободе из Тузле, Бора, Бечеја, и још неких клубова.  Има Б лиценцу а пре доласка на кормило Великоселаца са тренерске клупе предводио је Полет из Накова.

За најбољег играча проглашен је исто Великоселац Милан Мисић (28). Овај врсни стрелац у јесењем делу постигао је 13 голова, а занимљиво је истаћи да је у последњих неколико кола чак 10 пута савладао противничке голмане и готово сам допринео победи своје екипе.

Клубове су бирале и најбоље голмана. Ово ласкаво признање припао је голману Кристијану Ковачу (22) члану вицешампиона јесењег дела Војвођанске лиге - исток, екипе Слободе из Нових Козараца. Ове сезоне на 15 наступа примио је свега шест голова, односно чак је у 11 мечева могао мирно да „спава” испред своје мреже. Иначе овај голман је и фудбалски судија, а дели правду на теренима Подручне лиге Зрењанина.

Најбољи млади фудбалер (до 21 године) је Борис Ћирић, члан кикиндског ЖАК-а, иначе поникао из редовима ОФК Кикинде, а од ове сезоне је члан ЖАК -а , и први стрелац је лиге.

Када је реч о фудбалским колективима, што се тиче рада са млађим категоријама, то признање је припало екипе ЖАК-а чије су све селекције млађих пионира, пионира и кадета прваци јесењи у својим узрасним категоријама на подручју ФС Зрењанина - север.

Исто тако фудбалски колективи изабрали су младе и перспективне пионире који су бранили боје ФС Војводине у млађим селекцијама. Ова признања су примили Јован Будаи (ЖАК) и Дарко Јањић (ССФ „Млади вукови”).

Ова наведена признања најбољима су уручивали председник ФСГ Кикинда Јовица Лакић и генерални секретар Иван Шибул.

М. Секулић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести