ФСС казнио Партизан са милион динара, Звезду са 300.000

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) донела је одлуке поводом пропуста који су се догодили на утакмици Партизана и Црвене звезде у 163. вечитом дербију, јавља портал Србија данас.
v
Фото: Youtube Printscreen

Партизан је кажњен са милион динара, а разлози су следећи: слаба организација утакмице, непоштовање мера из ковид 19 протокола – већи број лица од дозвољеног у ложама западне трибине, као и злупотреба новинарских акредитација.

Приликом висине казне узето је у обзир и то да је Партизан ове сезоне већ неколико пута правио сличне прекршаје у организацији утакмице.

Црвена звезда се кажњава са 300.000 због кршења протокола ковид 19, конкретно, на клупи за резервне играче нису сви носили маске и без маски су лица из медицинског тима улазила на терен током утакмице.

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, кажњава се са 200.000 динара због коментарисања суђења. Подсећамо да је Терзић после утакмице, између осталог, изјавио да је главни арбитер меча Новак Симовић био катастрофалан, да је све судио у корист Партизана, као ни да не зна ко и зашто штити овакав Партизан.

Што се тиче Милоша Вазуре, генералног директора Партизана, због изјава после дербија када је рекао да је судија Симовић одрадио свој део посла и да је у полувремену добио позив који се не одбија, поступак је у току.

Дисциплинска комисија је тражила изјаву од Вазуре који се није изјаснио, а чекају се и изјаве од главног судије Симовића, као и његових помоћника Далибора Ђурђевића, Милована Ристића и четвртог арбитра Милоша Милановића. Такође је тражена и изјава делегата поменутог сусрета Бранка Стојаковића.

На основу пријаве капитена Звезде Милана Борјана покренут је поступак против потпредседника Партизана Владимира Вулетића због кршења чланова 22 и 23 Етичког кодекса ФИФА, члана шест Етичког кодекса ФС Србије и кршења чланова 79 и 85 Дисциплинског правилинка ФСС.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести