ФСС се припрема за утакмице баража за одлазак на ЕП: Професор Андреја Милутиновић у стручном штабу

Фудбалски савез је кренуо у припреме за утакмице баража за пласман на Европско првенство.
fss
Фото: ФСС

Док селектор Љубиша Тумбаковић и његови сарадници пажљиво прате репрезентативце челници Савеза су по општим оценама повукли добар потез, ангажован је познати стручњак за физичку припрему Андреја Милутиновић. Он ће обављати функцију координатора физичке припреме и рехабилитације А репрезентациј, као и свих осталих у ФСС. Један од најпризнатијих европских тренера у тој области потписао је уговор на четири године.

Професор Милутиновић је рођен 1979. године у Крагујевцу, дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду, где је касније завршио и мастер у области спорта и физичког васпитања, уз то има и диплому медицинске школе за физиотерапеуте. У каријери дугој више од две деценије постигао је врхунац у индивидуалном раду са великим бројем фудбалских асова, међу којима су Александар Коларов, Душан Тадић и Александр Митровић. Уз њих на листи се налазе и многа друга позната имена попут Ђанлуиђија Буфона, Мохамеда Салаха, Луке Модрића...

Милутиновић је осим индивидуалних имао и клупске ангажмане од којих се свакако издваја период који је провео у једном од најпознатијих клубова на свету, вишеструком прваку Италије и еврпском шампиону Интеру из Милана. Радио је и у Металисту из Харкова, а био је и члан стручних штабова репрезентација Русије и Укријине. Пре неколико година имао је ангажман и у младој репрезенацији Србије.

Његов ангажман долази два месеца уочи одлучујућих утакмица Србије у борби за пласман на ЕУРО 2020. Ривал у полуфиналу плеј-офа Лиге нација је Норвешка у Ослу, а у потенцијалном финалу у Београду Израел или Шкотска.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести