Фудбалер Напретка Милан Спремо радује се утакмици с Војводином

У недељу се занимљив дуел игра на стадиону Младост у Крушевцу, где ће снаге одмерити фудбалери Напретка и Војводине.
milan spremo
Фото: Youtube Printscreen

Новосађани на ово гостовање одлазе после две везане победе и нема никкве сумње да ће покушати да наставе серију успеха, док “чарапани” желе да се стабилизују после три пораза у прва четири кола и крену ка средини табеле. Између осталог, утакмица ће бити интересантна и због чињенице да на клупи Крушевљана седи Драган Ива­новић, тренер који је некада тај посао обављао у црвено-белом тиму из Новог Сада, а у постави састава из Лазаревог града данас су некадашњи миљеник навијача Воше Абубакар Оумару, као и Милан Спремо, момак који је фудбалски проходао на теренима у ФЦ “Вујадин Бошков”.

- Провео сам у Војводини пуних десетак година, у њеној школи сам највише тога научио и јако ми је драго што се тај клуб вратио на прави колосек и поново је међу три најбоља у Србији - искрен је био Спремо. - Каријера професионалног фудбалера, међутим, одвела ме је из Воше и сада сам члан Напретка, где се трудим да добрим играма допринесем што бољим резултатима ове екипе.

У недељу, од 17.30 часова и уз ТВ пренос, Крушевљани дочекују тим тренера Ненада Лалатовића.

- Имамо доста нових играча, практично сам, у односу на период од пре само шест месеци, једино ја остао у постави. Сви остали су новајлије и потребно нам је време да се уиграмо. Дуел с Војводином ће, наравно, за нас бити јако тежак и изазован, али, лично, волим такве утакмице. Све осим пораза за нас би био веома добар резултат, јер ривал је изузетно јак и квалитетан тим.


Абу ће потврдити квалитет

Спремо је био члан Војводине када је Абубакар Оумару решетао мреже ривала у њеном дресу и када се на “Карађорђу” хорски орило скандирање “Абу, Абу!”. Сада су заједно фудбалери Напретка.

- Абу није још увек максимално физички припремљен. И њему је потребно време да проигра, а када то буде учинио видеће се да је реч о фудбалеру озбиљног квалитета и много ће значити за учинак нашег напада.


У млађим категоријама и на почетку професионалне каријере Спремо је играо у офанзивном делу тима, а данас је леви бек.

- Још док сам био у Бачкој, тренер Звездан Милошевић вратио ме је на место левог бека и ту сам се добро снашао. Одговара ми та позиција, иако могу да помогнем и у нападу. Живот и каријера су ме, ето, усмерили ка месту левог спољњег и задовољан сам како свој посао обављам.

Наш саговорник је истакао да познаје барем 80 одсто играча Војводине и свестан је да његову екипу очекује баш тежак задатак.

- Никола Дринчић је срце екипе и њега некако морамо да зауставимо. У нападу Новосађани имају пуно сјајних фудбалера, међу којима је и Миљан Вукадиновић, с којим сам играо у Напретку и с којим ћу, могуће је, имати директне дуеле. Озбиљан је нападач, квалитетан играч и представљаће опасност по наш гол.  С друге стране, невоља је што су нам повређени голман Живковић и Кочић, који неће моћи да нам помогну, али верујем да ћемо пронаћи у себи унутрашњу снагу да се одупремо Воши и освојимо барем један бод - казао је Милан Спремо.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести