Фудбалер Пролетера Стефан Чоловић задовољан јесењим учинком

Фудбалери Пролетера су се заједничким ручком опростили од успешне године у којој су као прваци Прве лиге изборили историјски успех-  пласман у  елитно такмичење.
Colovic Proleter postize gol/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

И у вишем рангу квалитетним играма Сланобарци су стекли симпатије  домаће фудбалске јавности и зимску паузу дочекали на високој седмој позицији са 28 освојених бодова. Општа је оцена да су најпријатније изненађење суперлигашког каравана.Набројаним успесима велики допринос имао је и нападач Стефан Чоловић. Као и капитен Човић, одиграо је све утакмице, постигао је 6 голова, имао је и 6 асистенција, што га убраја међу најкорисније играче екипе.

- Не долазе успеси преко ноћи. Наши успеси су плод озбиљног рада агилне управе  и стручног штаба и професионалног односа према обавезама нас играча. Деловали смо током целе године као компактна целина, играчи су индивидуалне квалитете подредили колективу, што је резултирало пласманом у елитни ранг и након тога  квалитетна издања у Суперлиги – каже Чоловић.

Остао је утисак  утисак да су Сланобарци по приказаним партијама могли да буду бољепласирани од седмог места.

- Не треба бити нескроман, пласман међу осам најбољих у најјачем такмичењу је велики успех. Било је утакмица у којима смо пропустили прилике да се домогнемо још неколико бодова, али због слабе реализације нисмо остварили резултате које смо заслужили. Руку на срце, по ономе што смо приказали  током јесени требали смо да будемо на петом месту, али и седмим смо задовољни.

Занимљиво је да је Пролетер последњих пет утакмица завршио нерешеним резултатом.

-Поред слабије реализације и неискуство у елитном рангу је учинило да не освојимо који бод више. Следи наствака првенствене трке и прилика да надокнадимо оно што смо пропустили. Верујем да је пролетер оставио леп утисак у елитном рангу и верујем да ћемо на пролеће играти још лепше и ефикасније – најавио је брзоноги нападач Чоловић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести