Фудбалер Спартака Немања Главчић: Победа нас вади из кризе

Није баш лепо ни лако навијачима фудбалера Спартака Ждрепчеве крви када погледају на табелу Супелриге Србије после девет одиграних кола.
nemanja glavcic
Фото: Немања Главчић, фото: Ј. Грлић

Њихови миљеници су на 15. претпоследњем месту, што никако не одговара квалитету екипе коју Суботичани имају. Ипак, ученици тренера Владимира Гаћиновића платили су цех летошњем игрању у квалификацијама за Лигу Европе и доспели су у незгодну позицију. У недељу дочекују екипу Војводине и надају се да би, уколико остваре циљ и победе Новосађане, баш ова утакмица могла да представља почетак њиховог бега из опасне зоне.

„Јасно нам је да је реч о војвођанском дербију, у којем изразитог фаворита нема“, рекао је један од најбољих играча Суботичана и мотор тима Немања Главчић.

„Нажалост, нећемо имати предност домаћег терена, јер се на стадиону у Кули окупља веома мали број гледалаца, али то не треба да нас оптерећује. Ни до сада, иако резултати које смо остварили можда говоре супротно, нисмо играли лоше, али смо, ипак, доспели на 15. место на табели. Само једна победа у сусрету какав ће бити овај данашњи, могла би да нас извади из кризе и учинићемо све што је до нас да тако и буде.“

У редовима новосадске екипе наступају и двојица некадашњих играча Спартака – Аранђел Стојковић и Огњен Ђуричин. Без сумње, они добро познају квалитет Суботичана, посебно Ђуричин који је до пре месец дана носио дрес „плавих голубова“.

„То је тачно, али не значи ништа посебно“, јасан је Главчић.

„Важно је да наметнемо начин игре и искористимо све предности до којих бисмо могли да стигнемо. Штета је што неће због повреде моћи да наступи Јочић и што је под знаком питања игра Шимуре, али се надам да ћемо моћи да изведемо тренутно најбољи састав, прецизниње екипу која може да испуни циљ и савлада Новосађане. Стојковић и Ђуртичин су и сами били учесници у остварењу најбољег резултата Спартака у историји, али то је фудбал. Када се нађемо на терену једни против других, сваки од нас жели да победи и биће тако и данас у Кули. Ту пријатељство заборављамо на 90 и нешто више минута, јер смо професионалци и настојаћемо да допринесемо успеху екипе за коју сада наступамо. Понаваљам, победа би нам изузетно значила у данашњем сусрету и било би сјајно уколико бисмо до ње стигли. Свесни смо да играмо с квалитетним и јаким тимом, који, баш као ни ми, није најбоље ушао у сезону и који ће се потрудити да нас савлада, а ми ћемо се, с наше стране, одупрети најбоље што умемо и надам се даћемо победнички и узидгнутих руку напустити терен.“

Додајући да је тешко када се игра пред готово празним трибинама, пословођа игре Спартака је на крају додао и следећу реченицу:

„Надам се да ће се у најскоријем року завршити радови на реновирању нашег стадиона у Суботици, односно да ћемо у наставку првенства имати боље услове, самим тим и могућност да се вратимо на колосек који нас је у прошлој сезони довео до Европе.“

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести