Фудбалер Војводине Аранђел Стојковић: Дерби с Чукаричким може много тога да реши

Аранђел Стојковић је практично је један од староседелаца међу фудбалерима Војводине.
Arandjel Stojkovic2
Фото: Аранђел Стојковић, фото: Ј. Грлић

Од 2018. године, када је обукао црвено-бели дрес, одиграо је више од 50 утакмица и усталио се на позицији десног бека, увек показујући жељу да, поред учинка у дефанзиви, помогне и у нападу. Рођен је у Београду пре 25 година, а у каријери је, корак по корак, крчио пут ка све вишим циљевима. С Новосађанима је сада веома близу пласману у квалификације за Лигу Европе, а сложио се с већином саиграча да би дерби с Чукаричким, који је на програму 30. маја у Новом Саду, могао доста тога да реши.

- Чињеница је да ће та утакмица по свему бити истински дерби - казао је Стојковић. - Победимо ли, бићемо пред промоцијом у Еврокуп и сигуран сам да ћемо учинити све што је до нас да обрадујемо навијаче. Од почетка овог циклуса рада, тренирамо веома добро и посвећени смо томе да испунимо циљ који смо имали пред почетак сезоне, а онда, буде ли спортске среће, можда и начинимо који корак више.

На шта конкретно циљате?

- У више него добром стању дочекали смо наставак рада после принудне паузе, што је у великој мери заслуга и кондиционог тренера Саше Семередија. Тренинзи које смо радили с њим путем интернета пуно су нам помогли да фино изгледамо и да можемо лако да прихватимо све теже захтеве тренера Ненада Лалатовића. Борићемо се у наставку да остваримо што бољи пласман у лиги и да нападнемо Партизан на другом месту. То није неостварив домет, баш као ни могућност да уђемо у финале Купа, а онда и да, што да не, освојимо трофеј.


Нема лаких ривала у Купу Србије

Кога бисте највише волели да добијете за ривала у купу?

- Нема ту лаких супарника, али, искрено, волео бих када бисмо снаге одмерили с тимом Младости из Лучана. На основу атмосфере унутар наше екипе,као и квалитета који поседујемо, убеђен сам да можемо да стигнемо до великог финала, а у њему, без обзира на име ривала, имали бисмо велике изгледе и затријумф. Но, идемо корак по корак.


Како оцењујете одлуку да се одиграју само четири преостала кола, уз Куп сусрете?

- Чини ми се да такав распоред одговара свима, иако је било суперлигаша који су били склонији решењу да се првенство заврши дуелима плеј-офа и плеј-аута. Мислим да је, у складу с разумом, донета најбоља одлука, јер сви тимови имаће прилику да се представе у најбољем светлу, не ризикујући превише када су у питању евентуалне повреде. Да је одлука била другачија, знатно би се повећала и могућност озлеђивања. Неће проћи пуно времена, почеће и нова сезона, па ће сви тимови имати прилику да остваре циљеве које су можда планирали у овом првенству.

Размишљате ли можда и о одласку из Војводине?

- Уговор с новосадским клубом веже ме још годину дана и евентуалним одласком се не оптерећујем. Наравно, уколико би на моју адресу стигла понуда по мери Војводине и у складу с мојим очекивањима, размислио бих о одласку, али тренутно немам конкретније планове по овом питању. Размишљам само о томе да сезону завршимо у складу с могућностима, жељама и очекивањима, а биће прилике да размишљам и о неким другим солуцијама, када дође време за то - поручио је Аранђел Стојковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести