Фудбалер Војводине Миљан Вукадиновић: Имамо адуте да се супроставимо шампиону

Лепо је почео други део првенства из визуре фудбалера Војводине. Минималним резултатом (1:0) савладали су екипу градског ривала Пролетера, иако су створили већи број прилика за постизање голова, које су проистекле као плод врло добре партије.
Miljan Vukadinovic
Фото: Миљан Вукадиновић (90) шутира на гол Пролетера поред Танасина, фото: Ј. Грлић

Оно што је најважније јесте чињеница да су црвено-бели уписали три веома важна бода, остављајући себи довољно времена и простора да се припреме за дерби 22. кола  у којем, у суботу, гостују Црвеној звезди.  Новосађани кују планове о томе како да се супротставе актуелном прваку и лидеру шампионата, иако пред сусрет на стадиону “Рајко Митић” имају и одређене проблеме. Због жутих картона право наступа неће имати леви бек Стефан Ђорђевић, док се Миљан Вукадиновић суочио с повредом примицача и његов наступ је под знаком питања.

- У овом тренутку заиста не знам да ли ћу моћи да играм у  дербију. На загревању пред сусрет с Пролетером осетио сам бол у мишићу, али сам стиснуо зубе и одиграо свих 90 минута. Био сам на ултразвуку, установљена је руптура и тренутно радим с кондиционим тренером Сашом Семередијем. Нећу ништа да прогнозирам у погледу мог (не)играња, али знам да би ми пријао наступ на тако великом терену какав Звезда има. Брз сам, могао бих то да искористим, јер ће лопти упућених од Дринчића, Бојића или Топића сигурно бити, баш као и простора за бег. Видећемо шта ће се дешавати до суботе и како ћу се осећати – рекао је Вукадиновић

Резултати у првом пролећном колу ишли су наруку Војводини. Директни ривали за место у врху табеле, при чему мислимо на Чукарички и Вождовац, доживели су поразе, а ТСЦ и Раднички из Ниша освојили су по бод.


Миљан се већ радовао голу на Маракани

Миљан Вукадиновић је до сада одиграо три утакмице против Црвене звезде. Два пута је то учинио као фудбалер Земуна, а јесенас је, носећи дрес Напретка, с клупе за резервне играче ушао у 58. минуту.

- Напредак је изгубио тај сусрет, а једини гол је у 90. минуту постигао Марко Марин из слободног ударца. У првом дуелу с београдским црвено-белима, носећи дрес Земуна, постигао сам гол на Маракани у нашем поразу од 1:3, па ме за наш највећи стадион вежу, ипак, лепе успомене.


- Важно је то што су нам врата за висок пласман, самим тим и обезбеђивање визе за Европу - широм отворена. Наравно, још пуно има да се игра и мораћемо да водимо рачуна о свакој утакмици, боду и голу. Следи нам окршај са Звездом и волео бих да кажем да у њему идемо по нову победу. Војводина има свој систем игре, квалитет тима и сигурно је да се нећемо предавати. Жеља нам је да изборимо што позитивнији резултат, јер и у Звезди играју само обични људи, баш онакви какви смо и ми сами. Нећемо се бранити, изаћи ћемо високо и једино мерило које ће одредити то коме ће бодови припасти биће терен.

Шампион има новог тренера Дејана Станковића и неке нове играче у стартној постави.

- Има наш ривал све, од добрих нападача, попут Бена и Павкова, до свих осталих играча у постави,као и на клупи. Не бих да ређам баш све Звездине адуте, али имамо их и ми, то знам. Поседујемо, баш попут домаћина, и квалитет и индивидуалност, па нека бољи тим победи у, верујем, доброј утакмици. Желим да играм, увек је тако када су у питњу дуели попут оних са Звездом или Партизаном, али не толико да бих ризиковао било шта. Уколико, ипак, не будем могао да наступим, ту су остали момци који чекају шансу и пружиће све од себе како би обрадовали наше навијаче - поручио је Миљан Вукадиновић.

Утакмица Црвена звезда - Војводина игра се у суботу од 18 часова, уз пренос на првом каналу ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести