Фудбалер Војводине Младен Деветак пред сусрет с Радом: Повратак на победнички колосек

Фудбалски брод новосадске Војводине прошао је кроз узбуркане воде у првих шест кола  Суперлиге неначет поразом.
Mladen Devetak
Фото: Младен Деветак, фото: ФК Војводина/Ј. Грлић

Иако су имали доста тежак распоред, црвено-бели су умели да одоле изазовима и због тога је наставак борбе за бодове дочекан с пуно оптимизма. У дуелима са, барем на папиру, слабијим ривалима, међутим, тим тренера Ненада Лалатовића наи­шао је на две “мине” и погнутих глава морао је да напусти терене у Ивањици и Новом Пазару. Репрезентативна пауза, утисак је, наишла је у право време, како би се Новосађани одморили од жестоког темпа, пресабрали и други део јесење полусезоне дочекали освежени и снажнији.

- Заиста нисам веровао да можемо да доживимо поразе од Јавора и Новог Пазара, али ту сада више исправке нема - признао је Младен Деветак, леви бек и по потреби штопер. - Због тога ми нису лако пали ти неуспеси, тим пре што смо, посебно у Ивањици, играли добро, стварали и прома­шивали прилике за гол. Искористили смо паузу да се одморимо и спремимо за оно што нас у даљем току првенства чека.

Пошто сте  бонус играч, најчешће сте почињали утакмице, да бисте терен напушта­ли после 45 минута. Колико вам то смета или одговара?

- Ко ће и колико времена провести на терену у искључивој надлежности је тренера Лалатовића. Ту сам да пружим максимум кад год ми тренер укаже поверење и једини интерес који имам јесте интерес екипе. Показало се још у 5. колу у Крушевцу да смо стигли до жељеног резултата у наставку утакмице и после извршених промена, па је  стручни штаб и касније примењивао тај рецепт.


Леви бек или штопер?

Најчешће покривате позицију по левој страни терена, али сте у последње време шансу добијали и на месту штопера?

- Искрено, пријало ми је када ме је шеф пребацио на место централног бека. Мислим да могу успешно да радим свој део посла на обе позиције, а на тренеру Лалатовићу је да одреди где сам му у датом тренутку потребнији - оценио је Деветак.


У петак  наКарађорђудочекујете Рад, претпостав­ља­мо да је победа једино о чему размишљате?

- У Војводини , без обзира на то с ким играмо, победа је увек у првом плану. Нема сумње да ћемо с таквом жељом ући и у утакмицу с “грађевинарима”, уз обавезу да покушамо да наметнемо стил игре који нама одговара. У Раду наступају и тројица наших дојучерашњих саиграча - Милан Лазаревић, Милан Ђурић и Лазар Стојсав­љевић. Реч је о нимало наивном ривалу, који је доста тога у саставу и у игри побољшао у односу на претходну сезону. Но, не размишљамо превише о противнику, већ нам је приоритетни задатак да одиграмо најбоље што умемо и да упишемо три бода. Они би нас, сигуран сам, вратили на победнички колосек и учинићемо све да тако и буде - поручио је Младен Деветак.

Сусрет Војводина - Рад игра се у петак на стадиону “Карађорђе”,од 18 часова.       

А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести