Фудбалер Војводине Петар Бојић уочи дуела с Мачвом у Бачкој Паланци: Немамо право никога да потценимо

За фудбалере Војводине нова сезона почиње сутра, утакмицом првог суперлигашког кола, у којој дочекују Мачву у Бачкој Паланаци.
Petar Bojic
Фото: Петар Бојић, фото: Дневник (А. Предојевић)

Завршавају се радови на постављању нове траве на стадиону “Карађорђе”, па ће црвено-бели домаћини Шапчанима бити на стадиону “Станко Малетин Вава решени да упишу стартну победу и потврде високе амбиције које су најавили. Оне се односе на пласман у врх табеле, самим тим и на излазак у Европу, па ће сутрашњи дуел бити прилика да пред, верују - бројним навијачима, потврде квалитет и таква размишљања.

- Самим тим што је то прва утакмица у сезони сигурно је да она неће бити ни мало лака - рекао је искусни Петар Бојић (27), један од новајлија који се наметнуо тренеру Ненаду Лалатовићу током припремног периода.  - И поред победа које смо остварили у Словенији, као и победничког духа који сада влада унутар екипе, немамо право никога да потценимо, нити да претимо. Биће важно да наметнемо наш стил игре, агресиван и снажан, и тек онда моћи ћемо да стигнемо до победе.

Новосађани су у припремним сусретима постигли 14 голова, што наговештава много бољу ефикасност у новом првенству.

- Играли смо доста добро, али нисам задовољан због чињенице да се ниједном нисам уписао у листу стрелаца. Истина је и да нисам био у самом шпицу, али имао сам неколико прилика, па се надам да ћу то да надокнадим када сезона буде кренула. Могу да играм на најистуренијој позицији, али ми много више лежи када се налазим иза шпица. Уосталом, сваки од нас, па и ја, наћи ће се на позицији на којој га тренер Лалатовић види и мораће да пружи максимум како бисмо освојили три бода.


Бесплатне улазнице морају да се преузму

Фудбалски клуб Војводина обавештава јавност и своје навијаче да ће улаз на утакмицу са Мачвом, који се игра у суботу од 20 часова у Бачкој Паланци, бити бесплатан. Гледаоци ће претходно морати да преузму бесплатну улазницу, што ће моћи да учине данас од 10 до 14 часова, у просторијама ФК Војводина на западној трибини стадиона „Карађорђе“ (поред улаза број 2). Они навијачи који не стигну да преузму карту моћи ће то да учине и на благајнама стадиона „Славко Малетин Вава“ у Бачкој Паланци на сам дан утакмице. Војводина позива навијаче да испуне трибине стадиона и пруже подршку фудбалерима у њиховој првој званичној утакмици ове сезоне.


Мачва годинама важи за веома искусан тим, то је екипа која игра дефазивнији фудбал и шансу тражи у брзој транзицији и контранападима.

- Искрено, нисам много пратио шта се током лета у Шапцу дешавало по питању играчког кадра. Војводина је озбиљан клуб и има јасно дефинисан циљ у овом првенству, а на нама је да се потрудимо да све то оправдамо. Имамо веома добру екипу, у којој је пуно младих фудбалера, који су ме пријатно изненадили. Веселиновић, Деветак, Зукић, Нешковић и Топић су момци који су, иако су рођени у периоду између 1999. и 2001. године, показали изузетан потенцијал. Технички су сјајно обучени и види се да су прошли кроз озбиљну школу новосадског клуба. Очекујем да ће наставити да се развијају и да ће представљати освежење и за Вошу и за српски фудбал.

У Бачкој Паланци ће улаз на трибине бити бесплатан, чиме челници клуба желе да позову што већи број љубитеља фудбала да дођу на утакмицу.

- Прижељкујемо сви заједно да трибине буду што испуњеније и користим прилику да и на овај начин позовем навијаче да дођу и буду уз нас. Потрудићемо се да пружимо добру и ефикасну игру и да на тај начин уђемо у првенство. Императив победе, чињеница је, уме да буде и мач с две оштрице, али морамо тако да размишљамо, јер само с великом жељом да тријумфујемо у сваком сусрету можемо да стигнемо до циља - подвукао је Петар Бојић.

Сутрашња утакмица Војводина - Мачва почеће у 20 часова. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести