Фудбалер Војводине Стефан Ђорђевић: Трофеј, да имам шта да причам својој деци

Судбина је Новосађанина Стефана Ђорђевића водила около-наоколо пре него што је, тада већ као 28-годишњи фудбалер, дочекао прилику да дебитује у дресу матичног клуба.
Stefan Djordjevic
Фото: Стефан Ђорђевић, фото: Ј. Грлић

Одлични леви бек каријеру је градио играјући у многим домаћим и иностраним тимовима, дубоко у себи прижељкујући да стигне и тај дан када ће поново обући до пола црвени, а од пола бели дрес новосадске “Старе даме”. И коначно, жеља му се остварила зимус, када је из Радничког из Ниша, на инсистирање тренера Воше Ненада Лалатовића, стигао у родни град и задужио Вошин дрес с бројем 11.

После само неколико кола, нажалост, само два дана након његовог 29- рођендана, такмичење у Суперлиги Србије прекинуто је због пандемије вируса корона, али су црвено-бели, међу њима и Стефан, добили план рада током изолације. Да ли сте задовољни како ваши саиграчи и ви изгледате после дуже паузе?

- Као прави професионалци, придржавали смо се инструкција чланова стручног штаба и тренирали, колико су нам то кућни услови омогућавали - рекао је Ђорђевић. -  Колико сам могао да видим, саиграчи и ја остали смо у завидној кондицији, чему су сигурно много помогли и изузетно садржајни и добри онлајн тренинзи с нашим кондиционим тренером Сашом Семередијем. Поред тога, користили смо прилику да свакодневно истрчимо задате деонице у парковима и на сличним местима, тако да смо почетак, или наставак рада, дочекали у више него добром стању. Наравно, недостајала нам је лопта, али сада полако све долази на своје место.

Новосадски тим веома добро стоји на табели, потврђује то његово тренутно више него сигурно треће место?

- Очувала се сјајна атмосфера која влада међу играчима, тренерима, али и у читавом клубу. Добро познајем стил рада Ненада Лалатовића, дуго сарађујем с њим и знам да ћемо се максимално спремити да у преостале четири првенствене утакмице освојимо што више бодова и оверимо излазак у Европу. Интимно, мислим да ће нам на том путу најважнија, можда и одлучујућа бити прва утакмица, а то је дуел с Чукаричким на “Карађорђу”. Београђани имају одличну екипу, неће нам бити једноставно да замисао спроведемо у дело, али чврсто верујем у наше могућности. Успемо ли да победимо у том дуелу, моћи ћемо себи да дозволимо и могућност да неки од млађих играча добију већу минутажу и покажу све што умеју у финишу првенства.


О дометима у Купу Србије

У последње време све чешће прича се међу навијачима Воше о такмичењу у Купу Србије и могућности да Новосађани поново у њему тријумфују. Какав је ваш поглед на таква размишљања?

- Опет морам да се вратим на Чукарички: ако добијемо “брђане”, моћи ћемо да се посветимо дуелима у купу, где, убеђен сам, нисмо без шанси. Јесте да за ривала у четвртфиналу можемо да добијемо једног од прошлогодишњих полуфиналиста, дакле лаког ривала нема, али сам убеђен да ће и они морати и те како да размишљају о нама. Сасвим лично, желео бих да за супарника добијемо Младост из Лучана, али доста тога зависиће и од жреба којим ће се одредити домаћинство у тим утакмицама. Био бих пресрећан да мој тим освоји победнички трофеј у овом надметању и да сутра могу о томе да с поносом причам мојој деци.


Утисак је, ипак, да се амбиције чете из Новог Сада не завршавају само на освајању трећег места?

- Партизан нам тренутно бежи три бода, али можемо да га сустигнемо и да онда, поново на нашем терену, у међусобном окршају решимо питање ко ће бити вицешампион. Имамо квалитет за такав домет и зашто да не покушамо? С Радничким сам то успео прошле године, било би сјајно да тај резултат поновим о с мојим данашњим клубом.

Вратимо се на почетак ове приче: околним путем вратили сте се у Нови Сад. Да ли вас то испуњава задовољством?

- Поново сам код куће и носим дрес великог клуба у којем сам и почео да играм фудбал. Знате, када имате 18 година, нисте ни свесни тога колико је Војводина велика, какав је њен значај не само у српском фудбалу и колико значе богата традиције и резултати које је остваривала у прошлости. Ето, баш пре неки дан, обележена је годишњица од освајања првог трофеја у Купу Србије и баш зато волео бих да поновимо тај успех. Град Нови Сад, сви његови становници, наши навијачи и сам клуб заслужују још једно славље, а на нама је сада да покушамо да им га приуштимо. Ипак, идемо редом, прво да се спремимо онако како такви домети захтевају, а онда ћемо размишљати и о оном што нас чека у предстојећем периоду - поручио је Стефан Ђорђевић.

Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести