Фудбалере Пролетера осоколила победа против Чукаричког

Фудбалери Пролетера су против високопласираног Чукаричког освојили веома  важне бодове (2:1), а веома добру партију приказао је талентовани Алекса Пејић (20).
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

- Одлично смо се припремили за меч са Чукаричким, решени да од првог минута нападнемо из свих оружја, а да притом не занемаримо ни дефанзивне задатке, обзиром на квалитете ривала на свим позицијама. Приказали смо у првом полувремену игру која се од нас тражила са брзим убацивањем и шутевима са дистанце и озбиљно смо угрожавали противника. Били смо у том делу доминантни и права је штета што на одмор нисмо отишли са убедљивијом предношћу. Две лепе прилике пре водећег гола имао је капитен Бабић, после тога, на пас Миросављева, добро сам шутирао а голман гостију крајњим напором успео да избије лопту у поље. У прилике за вођство убрајам и ону Миросављева када је на прави начин испратио акцију Танасина, али је погодио спољни део мреже. И поред неколико промашаја, стрпљиво смо градили пут ка вођству. Постигли смо гол из прекида. Бабић је из корнера оштро центрирао, а Миросављев надвисио одбрану гостију и савладао голмана гостију - појашњава талентовани универзалац Алекса Пејић.

У другом минуту надокнаде главни судија показао је на једанаестерац за Пролетер.

- Казнени ударац извео је Бабић и на нашу несрећу лопта је погодила пречку. Да смо тада повећали резултат у наставак би ушли много растерећеније, овако смо до краја морали да уложимо пуно труда и залагања да остваримо резултат коме смо се потајно и надали.

Чукарички се у наставку представио у много бољем издању.

- Теренску иницијативу гости су претворили у изједначујући гол из казненог ударца и изједначили. Ни у тим тренуцима нисмо губили главу, успели смо да консолидујемо редове, а капитен Бабић маестрално је извео корнер, лопта је прелетела све играче и завршила у мрежи. Да ли је закачила Балабановића или је директно ушла у гол није битно. Најважније је да смо се на крају радовали, ова победа ће нам много значити  пред последњу утакмицу са Радничким. Сви у клубу верујемо да нам је то прилика за нови тријумф и помак ка средини табеле.Веома уважавамо екипу из Ниша, али након тријумфа над одличним Чукаричким верујемо да можемо до нових бодова – поручио је Пејић

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести