Фудбалери Бачке из Мола лидери Потиске лиге

Фудбалери Бачке из Мола враћају се на старе стазе успеха, јер су у Потиској лиги јесењи део првенства завршили на челној позицији.
backa mol
Фото: Dnevnik.rs

Бачка на првом месту зимује са 39 бодова, уз најбољи учинак од свих ривала, јер је из 14 утакмица забележила 13 победа и свега један пораз, при чему главни ривали, екипе Торњоша и Хоргоша, заостају четири, односно осам бодова. Притиснута проблемима у обезбеђењу играчког кадра за сениорски тим из сопствене средине, Бачка је пре две године у полусезони иступила из Суботичке подручне лиге, прошле сезоне је консолидовала редове и у Потиској лиги завршила на 10. месту, а уочи почетка ове сезоне нико од познаваоца фудбалских прилика у региону Потисја није веровао да екипа из Мола може да помрси рачуне ривалима који претендују на пласман у виши ранг.   

Председник и тренер Бачке Младен Симендић каже да његове тврдње да има квалитетну екипу нико није схватио озбиљно, али да је био убеђен да има састав за прво место. Кандидатуру за највиши пласман истакли су АФК из Аде, Торњош и Хоргош. Симендић потсећа да нису добро стартовали у првом колу јер је екипа била некомплетна, па је тада једини пораз претрпела од Хоргоша (2:1), али када је комплетирана уследила је серија победа, од којих јој је најдража у комшијском дербију у Ади против АФК-а од 5:2, у коме се Славко Моровић прославио као четвороструки стрелац. 

Фото: Младен Симендић, фото: Дневник

„Окупили смо добру екипу и подмладили тим, уз само неколико играча који су дошли “са стране”, односно у питању су наши бивши играчи, повратници у Бачку. Испоставило се да у АФК-у из Аде места нису имали Жарко Кубурић, Саша Парабуцки и Душан Врбашки, па смо их вратили јер нама требају. Бојан Цифрић се вратио из Бечеја, дошао је још голман Милорад Ђукић из Јединства из Бачког Петровог Села, а у међувремену успели смо да наговоримо и Зорана Цвитка да се поново региструје. Додуше, у јесењем делу првенства смо имали и спортске среће, јер нисмо имали много повреда и већину утакмица смо играли у комплетном саставу. Већином су то наши стари играчи који нису играли неколико година, па се тако окупљена и подмлађена екипа из прошлог првенства усталила, сви првотимци изузев двојице су из Мола и другарство нам је најважније“, истиче Симендић, напомињући да је од играча који су стасавали у Бачкој чак осморица у ађанском АФК-у.

Тако комплетиран састав Бачке је низао победе и запосео прво место, а председник и тренер Младен Симендић је категоричан да екипа из Мола остаје најозбиљнији претедент за освајање првог места и повратак у Суботичку подручну лигу. Симендић је додао да је разговарао и са председником ађанске општине Золтаном Билицким и добио уверавања да нема ништа против уласка Бачке у виши ранг.

Бачка ће припреме за пролећни део првенства почети крајем јануара, како би се што спремније дочекало надигравање против главних ривала АФК-а, Торњоша и Хоргоша. Симендић наглашава да екипа која се потврдила минуле јесени остаје на окупу, а разматра се могућност повратка још двојице играча.Он додаје да су услови које клуб има за рад лошији него што имају комшије Ађани, али наглашава да имају компактинији и квалитетнији тим, а важан адут Молаца је да их краси велико другарство.    

Текст и фото: М. Митровић

ПројекатАда данасреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести