Фудбалери Бечеја домаћини Радничком: Зрењанинцима улога фаворита

Фудбалери Бечеја су победом (4:3) против Борца у Сакулама отворили српсколигашки караван и направили, тениским жаргоном речено, први брејк.
becej fudbal
Фото: Фудбалери Бечеја, фото: В. Јнаков

Сада га ваља потврдити на свом терену против зрењанинског Радничког, па ће тек онда успех из Сакула добити на тежини.

- Млада смо екипа и могући су успони и падови. Надам се да се то неће десити против искуснијих Зрењаница, који су сезону отворили сигурном победом (2:0) против панчевачког Динама. Играли смо током припрема и победили их са 2:1, али једно су припремне, а друго првенствена утакмица. Добитна комбинација би могло бити прво полувреме из Сакула, нападачки и само нападачки. Воле то навијачи и могли би да нам буду ветар у леђа. Позивам их да дођу и упознају ново издање Бечејаца, а играчи ће им се одужити добром игром. Није свеједно играти пред полупразним и пуним трибинама – поручио је  шеф стручног штаба Милан Белић.

Фудбалери Бечеја чврсто стоје на земљи после успеха у Сакулама,а с обзиором на искуство Зрењанинаца њима препуштају улогу фаворита.

- Мораће добро да се помуче ако желе да оправдају улогу фаворита. Искуство је важан фактор у фудбалу, али ова наша младост је у Сакулама показала квалитет. Није мала ствар постићи четири гола на утакмици, још у гостима, али морамо да припазимо и на игру пред својим голом. Очекујем пуне трибине, добру утакмицу и победу - оптимиста је и спортски директор Милош Андрић.

Прелазни рок још увек траје и могуће су измене играчког погона. Драгољуб Васић је, после шест месеци,напустио Бечеј и преселио се у беочински Цемент, а на градском стадиону крај Тисе има нових лица на тренинзима. Могуће је да још неко из актуелног погона оде на каљење у оближње средине, али и да се попуни празнина искуснијим играчима. Све ће бити познато за који дан.

И док стручни штаб и играчи раде и кују планове како стићи до нових бодова, руководство је агилно по питању стварања услова за рад и такмичење. У ту сферу спада и инфраструктура. Истина, не могу да утичу на бржи завршетак донације у виду изградње терена с вештачком подлогом, али би крајем септембра трибине требале да добију настрешницу, а на источној страни да никне монтажна трибина. 

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести