Фудбалери Црвене звезде у гостима код Војске Србије

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде предвођени председником Светозаром Мијаиловићем и тренером Владаном Милојевићем посетили су данас Гарду - елитну јединицу Војске Србије и 204. ваздухопловну бригаду на аеродрому у Батајници .
1
Фото: Tanjug

Гардисти су на поставили црвени тепих и на посебан начин дочекали црвено-беле, а домаћин шампиону Србије био је командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић.

У дому Гарде генерал-мајор Тодоровић представио је звездашима историју једне од најелитнијих јединица Војске Србије, основане 1830. године.

"Црвена звезда и Гарда имају много тога заједничког. Звезда је један од најстаријих клубова, а Гарда је најстарија јединица Војске. Звезда је најтрофејнији клуб, а Гарда једна од најелитнијих јединица Војске. Свет познаје Србију по Звезди, ал ии по Гарди. Смештени смо на Топчидерском брду, само је километер ваздушном линијом удаљена Маракана од нашег дома. Имамо и заједнички циљ, а то је да на најбољи начин представљамо нашу земљу и грађане Србије", рекао је Тодоровић, а преноси сајт црвено-белих.

Лепо изненађење припремили су чланове Гарде тренеру Милојевићу. Након презрентације о раду њихове јединице генерал-мајор Тодоровић уручио је Милојевићу шапку команданта гарде, која је посебна по томе што на себи има грб.

"Почаствован сам што смо данас овде и неизмерно захвалан на поклону. Срећан сам што су моји играчи, посебно странци, успели да упознају нашу богату историју. Не можете да волите земљу, ако не познајете њену историју", поручио је Милојевић.

Црвено-бели су обишли и цркву Светом великомученикју Георгију, која постоји у склопу Гарде. Ту их је дочекао мајор Стеван Стевановић, који им је пожелео много среће и успеха у предстојећим мечевима.

Са аеродроме Војномедицинске академије хелихоптером је црвено-бела експедиција одлетела до аеродроме у Батајници. У тридесетоминутном лету сви су уживали, а свакако је најлепши део био облетање око Маракане, те су тако фудбалери могли да виде стадион из несвакидашњег угла.

На највећем војном аеродрому у Србији, 204. ваздухопловна бригаде дочекала је представнике Црвене звезде. Пилоти су одговарали на сва питањафудбалера и потрудили су да им што боље представе сваки авионе. Уследио је летачки програм, где су звездаши уживали у умећу српских војних пилота.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести