Фудбалери Јединства завршили сезону без пораза у Новосадској лиги

Слатким минималцем против Ветерника фудбалери Јединства из Руменке завршили су полусезону у Новосадској лиги и убедљиво освојили јесењу титулу.
Humanitarna utakmica (2)
Фото: Моменат из утакмице између Ветерника и Јединста, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Момци амбициозног тренера Владимира Шпоње нису доживели ни један пораз, остварили су 16 победа, једном ремизирали уз гол разлику од 62 датих и само 2 примљена гола. Велике потенцијале најавили су још у предходној сезони где су у пролећном делу рушили противнике редом, али им због великог бодовног заостатка,  нису успели да се домогну баража. Зато ће ову годину уписати као историјску са са укупно 31 победом и једним ремијем уз гол разлику од 111:10.

Повратак Јединства на фудбалску мапу Војводине започео је доласком агилне управе на челу са Марком Јовановићем. Успешни привредник вратио је у клуб тренера Владимира Шпоњу и дао му одрешене руке, а епилог је свима добро познат.


И у Купу Србије непобедиви

Екипа из Руменке велики успех остварила је и у Купу Србије на територији ГФС Новог Сада. Пласирала се у финале које Јединство очекује у марту са екипом Цемента из Беочина.

- Што се нашег најмасовнијег такмичења тиче ушли са одређеним амбицијама. Успели смо у томе и дошли до финала. Очекујем да се представимо у лепом светлу, да видимо и одмеримо се са клубом који игра у лиги изнад нас, биће то прилика да сагледамо где смо и шта нам недостаје да би се у војвођанској лиги успешно такмичили - објашњава Шпоња.


- Заједно са председником начинили смо план на дуге стазе, у зимском прелазном року довели адекватна појачања и права је штета што се нисмо домогли у минулој сезони баража. Остварили смо све победе, али је заостатак био исувише велик, па смо првенство завршили на четвртом месту. Како смо добро играли верујем да би се са екипом која је знала само за успехе без проблема кроз бараж пласирали у Војвођанску лигу - каже Шпоња.

По речима амбициозног тренера то није био превасходан задатак.


Играло 20 фудбалера

Када је стратегу јесењег првака Новосадске лиге Владимиру Шпоњи и помоћнику Владимиру Милићевићу постављено питање који су играчи понели највећи терет јесени истакли су да је неколицина искусних заједно са осталим кадром индивидуалне квалитете подредила снази колектива. Великом успеху уз 62 дата и само два примљена гола и 49 освојених бодова допринели су голмани Дејан Костуранов и Лука Глишић, те играчи Стеван Веселиновић, Мирослав Ђекић, Борис Гаџић Саша Берић, Јован Пекић, Бојан Китић, Огњен Штефек, Стефан Стефановић, Сима Заов, Давид Стаменковић, Мирослав Котуљач, Срђан Вучићевић, Максим Бакић, Милан Радин, Славко Родић, Дејан Митровић, Никола Стојановић и Владимир Стричевић.


- Нисмо имали императив пласмана у виши ранг већ да оформимо екипу која ће се калити. Испунили смо све договоре, одиграли више него квалитетно без обзира на коначан епилог - задовољно ће Шпоња.

Јединство је од првог кола овогодишње сезоне пленило нападачком игром у којој ривалима није давано пуно простора.

- Током летње паузе нисмо седели скрштених руку. И поред квалитета које смо имали желели смо да га надоградимо са неколико појачања, добро сагледали ситуацију у екипи и постављеног циља и били спремни да направимо корак више. Стигли смо заслужено на пола пута на импресивни начин, без иједног пораза. Утисци су непромењени, успели смо да наставимо низ у који су многи сумњали, мислили да ћемо подлећи притиску. Нисмо поклекли, јесењу сезону одиграли смо перфектно, имамо седам бодова више од другопласираног Индекса, а екипи Новог Сада бежимо чак 11 бодова. По неким прогнозама ове екипе биће нам и на пролеће велике препреке ка вишем рангу.


Само два примљена гола

Фудбалери Јединства из Руменке били су по свим параметрима најбољи у лиги. Примили су само два, а постигли чак 61 гол. Најбољи стрелац екипе је Стеван Веселиновић са 16 погодака, следе Пекић (13), Китић (7), Митровић (6), Гаџић (4), Родић и Котуљач (3), Вучићевић и Стричевић (2), Берић, Заов, Стефановић и Штефек (1) уз аутогол противничких играча.


У јесењем делу првенства Руменчани су забележили 16 победа и један реми и то на Детелинари са “канаринцима”.

- Јесењу полусезону одиграли смо на високом нивоу, ни у једном мечу нисмо подбацили, можда смо играли нешто слабије у финишу јер смо остали без „горива. Најбоље утакмице одиграли смо против Индекса  и ТСК - а, мада смо, по мом мишљењу, и са Новим Садом на Детелинари одиграли тактички зрело.

И поред велике бодовне залихе Шпоња не помишља на опуштање.

- Пролећни део првенства у сваком погледу биће нам за нијансу тежи јер ће сви тимови покушати да нам отежају пут. Пред нама је изазовно пролеће. Биће сигурно и промена у играчком кадру, неки желе и да оду јер не могу да ускладе посао са тренинзима. Што се тиче долазака већ сада имамо неку визију. Остаћемо на двадесетак играча у погону - истакао је на крају Шпоња и најавио прво окупљање за средину јануара.   

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести