Фудбалери Младости ГАТ другопласирани у Првој лиги Србије

Иако су били лишени помоћи шефа стручног штаба Љубомира Ристовског за утакмицу у Сремској Митровици, фудбалери Младости ГАТ прескочили су још једну тешку препреку и савладали Раднички  са 1:0.
lopta2
Фото: pixabay.com

После шест одиграних кола, Новосађани се (не)очекивано налазе на другом месту  Прве лиге, са два бода мање од лидера Инђије. Тренер Ристовски заразио се вирусом и морао је да прескочи сусрет на Хесни, али су његови помоћници Жарко Ђаловић и Саша Филиповић одлично одрадили посао, па је тим с новосадског Новог насеља уписао и трећу везану победу, другу узастопну на гостовањима, показујући да поседује квалитет и снагу да покуша да се бори за улазак у Суперлигу.

Гол одлуке у Сремској Митровици био је дело нападача Милана Видакова (21), младића рођеног у Руми.

- Најзад сам постигао гол, мада сам и до сада улазио у шансе, али ме гол није хтео – рекао је некадашњи ђак Војводинине омладинске школе „Илија Пантелић“. – Имао сам прилике да затресем мрежу и против Графичара и Тимоком, али лопта као да није хтела у мрежу. У Сремској Митровици сам коначно био стрелац, Дивац је одлично центрирао, био сам највиши у скоку и постигао, испоставиће се, погодак одлуке.

Новосађани, чини се, као да полако мењају амбиције у првенству. Председник Младости ГАТ Мирослав Кресовић  пред почетак лиге рекао је да су амбиције везане за чврсто позиционирање у прволигашком каравану и да се избегне евентуална борба за опстанак, а екипа се сада налази у самом врху, уз могућност да још више напредује. У суботу дочекују Будућности из Добановаца, а утакмица се игра у Челареву.

-  Играмо добро, верујем да можемо да стигнемо и до четврте везане победе, под условом да сваки појединац извуче максимум из себе. Бићемо комплетни против Добановчана, што додатно повећава мој оптимизам, па би заиста било лепо да укњижимо бодове – додао је Видаков.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести