Фудбалери Младости ГАТ се спремају за славље пред пуним трибинама

После победе над Радничким у Сремској Митровици (3:1) и оствареног историјског пласмана у Суперлигу Србије, уз освајање шампионске титуле у прволигашком каравану, фудбалери Младости ГАТ добили су два слободна дана од тренера Љубомира Ристовског.
2
Фото: Младост ГАТ

Они су просто пролетели, па се новосадска екипа јуче поново окупила и почела припреме за утакмицу последњег првенственог кола, уз којој, у суботу од 17 часова, угошћује тим ИМТ-а.

- Очекујемо и прижељкујемо да трибина на нашем стадиону за ову прилику буде испуњена до последњег места, односно да ће ГАТ Арена одисати свечарском и слављеничком атмосфером - истакао је спортски директор новог суперлигаша Денис Малешевић. - Било би сјајно уколико нам представници ФШ-а у суботу уруче пехар намењен шампиону Прве лиге и још увек очекујемо одговор по том питању из наше „куће фудбала“.

Дуел с „трактористима“ за Новосађане нема никакву такмичарску важност, док Београђанима може да значи много. Уколико, наиме, освоје бар бод, постаће учесници баража за попуну Суперлиге, у којем је место већ обезбедио панчевачки Железничар. Могли би, чак, да, уз Младост ГАТ, они буду други путник у елитно друштво, а за такав епилог потребна им је победа у Новом Саду, али и да Јавор Матис изгуби код куће утакмицу с Лозницом, што је, реално, тешко остварив след догађаја.

- Имамо одређене кадровске проблеме, јер, због жутих картона, право наступа неће имати голман Алекса Милојевић и десни бек Душан Мијић, а повређен је први стрелац лиге Милан Видаков. Од раније, тренер Ристовски не може да рачуна ни на озлеђене Зорана Швоњу и Бразилца Соузу, али смо и у неким ранијим сусретима показали да имамо дугачку клупу и решења за такву ситуацију. Истина, тешко је пронаћи мотив у случају када смо посао већ завршили и обезбедили титулу, али не сумњам у то да ће момци успети да се мобилишу и сезону из снова заврше како треба - поручио је Денис Малешевић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести