Фудбалери Партизана гостују Генту у Лиги конференција: Црно-бели желе победу у Белгији

Фудбалери Партизана сутра у оквиру 4. кола Групе Б Лиге конференција гостују Генту (18.45, Арена спорт 1) у утакмици коју морају да добију уколико желе да се у нокаут фазу пласирају са првог места.
partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Познато је да би им то донело директан пласман у осмину финала, чиме би избегли противнике елиминисане из Лиге Европе. Сви у Хумској се надају повољном резултату јер се екипа налази у добром моменту.

- Очекује нас једна лепа утакмица, против атрактивног ривала у којој желимо да се докажемо. Изгубили смо у првом мечу али смо сада за то искуство паметнији и храбро ћемо ући у дуел. Циљ је, свакако, првом место у групи и даћемо све од себе да до њега и стигнемо, а да ли ћемо у томе успети то ћемо видети – рекао је тренер црно-белих Александар Станојевић.

Партизан се суочава са великим кадровским проблемима.

- На жалост, нећемо имати Здјелара, Шћекића, Марковића и Холендера, што је велики ударац за нас. Лазар је на последњем тренингу покушао максимално да ради али није могао јер још увек није потпуно спреман. Ипак, имамо довољан број играча, има ко да замени одсутне и сигуран сам да ће ти момци бити на максимуму јер су у добром моменту.


Милетић: Верујемо у прво место

Својом корпуленцијом снажним белгијским играчима парираће искусни Немања Милетић. Он каже да тачно зна са чиме ће се сусрести.

- Ођиђа Офое је прави лидер Гента, снажан, стабилан играч, уз то и технички поткован. На њега треба обратити пажњу. Међутим, поред њега ту је још пет, шест изузетно физички доминантних нападача тако да, у принципу, морамо обратити пажњу на целу њихову навалу. Модел из последњих двадесет минута првог дуела морамо применити читавим током овог меча, уколико желимо победу. Верујем у овај тим, у своје играче, квалитетни су то фудбалери и велики борци. Борићемо се до последнег момента јер желимо прво место у групи – рекао је штопер Партизана.

Пре Гента и Партизана свој меч одиграће Флора и Анортозис.

- Свакако да прижељкујемо да одиграју нерешено тако бисмо практично већ оверили пласман у нокаут фазу. Међутим, не размишљамо о њима, фокусирани смо само на нас и на то како да остваримо важну победу против Гента – поручио је Немања Милетић


Од задњих везних Партизан има још само Смиљанића на располагању што намеће закључа да ће хтели или не хтели заиграти офанзивније.

- Чињеница је да ми немамо много деганзивних везиста и да ту не можемо много да комбинујемо. Отрпилике, претпостављате ко ће почети меч а нећу да откривам да ли ће то бити Пантић, овај или онај.

Партизан има јасан план како да се супротстави Генту.

- Чим они не добијају у континуитету, јер су поново у првенству изгубили, значи да имају мана. Погледали смо све њихове мечеве од првог дуела са нама и схватили где бисмо требали да тражимо прилику. Играчима ћу то саопштити пред сам меч и верујем да ће то успети да спроведу.

Станојевић је пред београдски дуел два ривала истакао физичке предиспозиције као главни адут Белгијанаца.

- Врло су снажни и то им је највећи квалитет. Ми с тим у добром делу првог меча нисмо умели да се носимо али сада знамо шта треба да променимо. Да ли ћемо покушати да их изморимо брзом игром, или ћемо урадити нешто друго видећете на самој утакмици.

Оно што је јасно је да ће меч против Гента почети Немања Милетић.

- Добро игра, заслужио је поверење и почеће меч – поручио је тренер Партизана.

И. Лазаревић

Група Б

Флора – Анортозис (16.30)

Гент – Партизан (18.45)

Гент     3          3          0          0          4:0       9

Партизан        3          2          0          1          4:1       6

Флора 3          0          1          2          2:5       1

Анортозис      3          0          1          2          2:6       1

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести