Фудбалери Партизана у Новом Саду убедљивим резултатом савладали Пролетер

Фудбалери Партизана очигледно су добро искористили првенствену паузу и убедљиво су савладали екипу Пролетера (3:0) на новосадском „Карађорђу“.
proleter partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно-бели су доминирали све време и када су једном пробили бункер Сланобараца, нису више имали проблема и да затворе утакмицу. Одличним асистенцима истакао се репрезентативац Израела Бибрас Натхо, који је наговестио да полако улази у праву форму.

- Знали смо какав нас меч очекује, противник који ће пре свега радити на одбрани свог гола, а тек после на офанзиви. Било је тешко, мучили смо се да пробијемо тај бедем, а када смо у томе успели, све је било лакше. Ово је изузетно важна победа, окрећемо се сада Лиги Европе и дуелу са АЗ Алкмаром – рекао је Натхо.

Израелски репрезентативац је са два сјајна проигравања најзаслужнији за победу Партизана.

- То је мој посао, превасходни задатак је да делим добре лопте и избацујем саиграче у прилике. Сви смо срећни што смо против Пролетера одрадили квалитетан посао, сваки резултат осим тријумфа би нас удаљио од титуле. Освојили смо три бода и у добром расположењу очекујемо наредне дуеле.


Тренер Пролетера Милић Ђурчић: Били смо брзоплети

После убедљивог пораза од Партизана, тренер фудбалера Пролетера Милић Ћурчић овако је оценио утакмицу:

- Припремали смо се да одиграмо сусрет из средњег блока и да на тај начин искористимо технику Стефана Чоловића и брзину Лазара Маријановића. У анализама смо видели да штопери Београђана слабије бране простор и веровали смо да у томе може да се створи прилика за нас. Иако смо имали неколико ситуација које су могле да нам донесу жељени погодак, нисмо успели да их искористимо. С друге стране, знали смо да су црно-бели изузетно опасни у прекидима, спремали смо се за њих, али нисмо испунили план. Били смо брзоплети, пуно смо грешили и последица свега била је заслужена победа Партизана. 

А. П.


Осврнуо се Натхо и на предстојећи дуел са АЗ Алкмаром.

- Представници су добро знане холандске школе фудбала, јако офанзивни и квалитетни. Биће то сјајна утакмица. Не бојимо их се, уважавамо их, а знам да је Партизан не тако давно, исто у Лиги Европе, успео оба пута да савлада тим из Алкмара.

Уследила је и по нека реч о 161. вечитом дербију, који црно-беле очекује одмах после сусрета са АЗ-ом.

- Изузетно битан дуел за нас, у којем, у случају победе, можемо да потремо два кикса која смо до сада имали. Ценим Црвену звезду, учесник је Лиге шампиона, али не приказује баш бољи фудбал од нас, тако да верујем у наш тријумф – поручио је Натхо.

И. Л.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести