Фудбалери поручили ФСС-у: Уплатите новац малој Софији

БЕОГРАД: Бивши фудбалери Јагодине, Борца из Чачка и Доњег Срема, саопштили су данас да је одлука Фудбалског савеза Србије (ФС С) да им уплати једнократну помоћ од 500 евра додатно понижење и поручили да тај новац уплате за лечење мале Софије Маркуљевић.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

На молбу фудбалера који су штрајковали глађу Синдикат професионалних фудбалера "Независност" проследио је саопштење за јавност.

"Одлуком руководства ФС С да нам додели по 500 евра помоћи осетили смо додатно понижење на које не пристајемо. Подсетићемо јавност да је ФСС све ове године пружао клубовима логистичку подршку да не будемо исплаћени за своје поштено зарађене плате, на начин да су штитили клубове, нису их кажњавали и помагали су им у изигравању фудбалских регулатива", наводи се у саопштењу.

Поред наведеног, сви играчи су на рачун ФСС морали да упате у просеку више од 500 евра (без адвокатских трошкова) да би добили званичне одлуке и да би могли да напусте клубове дужнике и сада нам нуде да нам врате оно што су нам већ узели, док је у исто време страним играчима све било бесплатно.

Такође, ФСС је све ове године прећутно помагао клубовима дужницима, да и даље приходују од тренинг компензација и солидарних трансфера. За време нашег штрајка док смо седели на бетону ФСС је делио спортску опрему по Србији и нико нас није питао како нам је.

"Поред наших тешких материјалних статуса, наше достојанство није на продају. Господо из ФС С, захваљујући вама већина наше деце је гладна, али на срећу, наша деца су здрава. Нажалост, у Србији има доста гладне и болесне деце па вас позивамо да новац који сте наменили за наше понижавање усмерите оним којима тај новац живот значи. Уплатите новац на рачун 160-6000000043054-91 за лечење наше малене суграђанке Софије Маркуљевић и опраштамо вам све ваше грехове", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести