Фудбалери Пролетера на „Карађорђу” дочекују Инђију

НОВИ САД: Минималним поразом у градском дербију са Војводином (1:0) отпочела је екипа Пролетера пролећну трку за бодове.
1
Фото: J. Grlić

По оном што су Сланобарци приказали мало је недостајало да на “Карађорђу” освоје бод. По речима једног од најискуснијих  Бранислава Јовановића пружен је достојан отпор фавориту.

-  Ослабљени неиграњем чак тројице стандардних играча одиграли  смо коректно у градском дербију и права је штета што нисмо успели да останемо непоражени. За тај резултат коме смо се потајно надали недостајало је мало више концентрације у одбрани – каже искусно Бранислав Јовановић.

Сланобарци данас дочекују екипу Инђије, која се налази у зони испадања. Јесенас је Пролетер тријумфовао у Инђији(2:1), а победносни гол постигао је Јовановић.

- На моје и задовољство саиграча у дебитантском мечу за Пролетер  дао сам гол који је донео победу после нешто слабијих резултата. У неку руку то нам је била прекретница  за касније игре и партије  које су се од нас и очекивале. Ову утакмицу очекујемо са пуно оптимизма и вером да ћемо тријумфовати.

Инђија је током прелазног рока довела неколико појачања.

-  Појачали су се Инђијци, имају много бољу екипу него јесенас. Ипак,уколико будемо испоштовали договоре и будемо дисциплиновани резултат неће изостати.Лично мислим да ће нам највећа опасност  претити од најискуснијег капитена  Бране Илића, познајем га у душу, мада и остали фудбалери Инђије завређују велику  пажњу. Предвиђам тврду утакмицу, тактичко надмудривање, где би могао да одлучи један добар потез.Оптимиста сам, уз заиста велико уважавање ривала - поручио је Јовановић.

Као и у сусрету са Војводином, тренер Жигић неће моћи да рачуна на тројицу играча. Због картона изостаће Лукашевич, Танасин и Ковачевић, под знаком питања је наступ капитена Бабића, али се у екипу враћају Андрејевић, Леандро и Радиновић.

Повратак ове тројице играча, који су и те како фалили у градском дербију, подгрева оптимизам Сланобарца да ће освојити три бода, која би им много значила у борби за плеј – оф.  Могући састав: Петрић,Јоковић, Леандро, Андрејевић, Митровић, Пејић, Јовановић, Караклајић, Радиновић, Марјановић и Миросављев 

Утакмица на “Карађорђу” почиње у 16 часова.    

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести