Фудбалери Пролетера с великим оптимизмом гостују Колубари у Лазаревцу

После пораза у прилично чудном мечу у Крагујевцу (1:2), фудбалери Пролетер дошли су у ситацију да их само повољан расплет резултата у последња два кола оставља у трци за бараж.
1
Фото: Ј. Грлић

Да су Сланобарци одиграли нерешено на “Чика Дачи”, а пет минута пре краја су водили (1:0), сада би све карте држали у својим рукама. Међутим, поклекли су у последњим минутима чудног меч, и сада морају да прате остале резултате.

Рачуница је јасна: Пролетер мора да освоји свих шест бодова у преостала два дуела, данас у Лазаревцу против Колубаре и следеће недеље у утакмици са Новим Пазаром. У међувремену, Раднички из Крагујевца  у последња два кола не би смео да освоји више од три бода, док би Пазарци морали да изгубе данас од Радника на свом терену и онда и у следећем кругу на “Карађорђу”.  

– Нада умире последња – каже тренер Пролетера Зумбул Махалбашић. – Уверени смо да можемо до опстанка у баражу. Велика је  вероватноћа да ће Спартак победити Крагујевчана, а можда може да дође и до изненађења у Новом Пазару. Фудбал је чудна игра. Заиста нам није јасно како смо испустили предност у Крагујевцу, наравно околности су биле чудне, али све је било у нашим рукама. Играчи су још увек уверени да можемо до баража и учинићемо све да победимо у Лазаревцу. 


Нинковић кажњен са четири меча

Због искључења на утакмици са Радничким у Крагујевцу Дисциплинска комисија FSS Николу Нинковића је казнила са четири утакмица неиграња, а то значи да тренер Сланобараца неће моћи да рачуна на “Ђигија” у финишу првенства. Покренут је и дисциплински поступак против Радничког из Крагујевца, због дешавања на утакмици, траже се додатне изјаве службених лица, међутим, питање је шта ће да се догоди.


Пораз у Крагујевцу деловао је шокантно за све у клубу, међутим, нада у редовима играча још тиња.  

– Радили смо добро протеклих неколико дана – објашњава млади Јован Илић. – И сви смо уверени да ћемо данас победити. Знамо да није све у нашим  рукама, али ћемо све урадити како би изборили бараж. Иако тренер Махалбашић има много проблема око састава тима, верује се да ће Пролетер меч почети у следећем саставу: Петрић, Танасин, Скопљак, М. Јовановић, Митровић,  Вукасовић, Милошевић, Ј. Илић, Којић, Кун,  Калуђеровић (Младеновић).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести