Фудбалери Пролетера са играчем мање освојили бод у Крушевцу против Напретка

Занимљива и борбена утакмица одиграна је под Багдалом. Гости из Новог Сада могу да буду презадовољни пошто су освојили бод играјући од половине првог полувремена са играчем мање. Начинили су мали подвиг.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Првих десетак минута чета са Слане баре је доминирала, сатерала домаћине на њихову половину, али није било конкретне опасности по гол Петровића. У 11. минуту Ндиаје је послужио Баху који је шутирао поред гола, а пет минута касније Вукановић је тукао под пречку, извио се Елесин и сачувао своју мрежу. Крушевљанима су затим поништена два гола због офсајда, што је прилично наљутило домаће навијаче. У 28. минуту Ндиаје је кренуо ка голу Новосађана, Ћуковић га је срушиои и као последњи човек у одбрани добио је црвени картон. У финишу првог полувремена Мићић је оборио Вукановића у казненом простору, досуђен је пенал чији је реализатор био Вулић.    

И у другом полувремену кренули су гости храбро у напад, без обзира што су били бројчано слабији, што се по њиховој игри и није примећивало. И офанзива је уродила плодом. У 58. минуту, после центаршута, Вујаклија је главом закуцао лопту у мрежу иза немоћног Петровића за 1:1. У финишу борбени Новосађани су решили да бране реми, домаћи су желели победу и у 84. минуту су имали прилику, али је нису реализовали.

Док се из свлачионице гостију чула музика, шеф струке Драган Радојичић је о утакмици рекао:

„Заслужили су момци и једне и друге екипе честитке за борбеност на тешком терену. У првом полувремену је Напредак био много бољи, посебно нам је стварао проблеме по десном боку, играо одлично док су услови дозвољавали. У наставку сам направио измену, са жељеом да дамо гол. Успели смо фанатичном борбеношћу да изједначимо и сачувамо бод. Поносан сам на моје играче“, истакао је Радојичић.

С. Р. 

НапредакПролетер   1:1 (1:0)

КРУШЕВАЦ: Градски стадион, глчедалаца :1.000. Судија: Ђокић (Ужице). Стрелци: Вулић у 40. (пенал) за Напредак, а Вујаклија у 59. минуту за Пролетер. Жути картони: Рушевић (Напредак). Црвени картон:  Ћуковић у 28. минуту (Пролетер).

НАПРЕДАК: Ни. Петровић  6,5, Боранијашевић 6,5, Вешковац 6,5, Маринковић 6,5, Не. Петровић, 6, Костић 7, Баха 6 (Зец), Ндиаје 6,5, Вулић 7, Вукановић 6, Аливодић,6 (Рушевић).

ПРОЛЕТЕР: Елесин 7,5, Танасин 7, Андрејевић, 7,5, Ћуковић 6,5, Плавшић, 6,5, Мићић 6,5 (Митровић 6,5), Чоловић 6,5, Човић 6,5, Шћепановић 6,5 ( Вукобратовић) Вујаклија 7 (Новаковић).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести