Фудбалери Радничког (СМ) почели припреме

На стадиону у Хесни окупили су се играчи, стручни штаб, чланови управе и симпатизери ФК Раднички из Сремске Митровице, који су у добром и расположењу и с оптимизмом обележили почетак припрема за ново првенство у Српској лиги, група Војводина.
Radnički (SM) ambiciozan u sledećoj sezoni foto: J. Stević
Фото: Раднички (СМ) амбициозан у следећој сезони фото: Ј. Стевић

И седму годину заредом Митровчани ће играти у трећем рангу такмичења, у којем су у протеклим сезонама били један од најбољих клубова у Војводини.

Прошло првенство за Раднички је било једно од најтежих и најнеизвеснијих у досадашњој историји клуба, дугој 97 година. С два освојена  бода у јесењем делу, нису се Сремци предавали, па су током пролећа били хит првенства, борећи се храбро и пожртвовано у свакој утакмици. Иако је Раднички испао, Српска лига Војводина је проширена са 16 на 18 клубова, тако да су црвено-бели ипак остали у лиги.

Прошло првенство за Раднички је било једно од најтежих и најнеизвеснијих у досадашњој историји клуба, дугој 97 година. С два освојена  бода у јесењем делу, нису се Сремци предавали, па су током пролећа били хит првенства, борећи се храбро и пожртвовано у свакој утакмици

Нови тренер Радничког постао је Драган Милошевић, који је водио Младост из Бачког Јарка, Цемент из Беочина и још неколико клубова. Помоћник ће му бити Петар Јефтић, а тренер голмана Ђорђе Вујаковић. Од играча из прошлог првенства у клубу су остали: Херцег, Кременовић, Ћурко, Јанковић, Драгојевић, Савичевић. Жегарац, Вулетић, Воларевић и голман Веселиновић, а нови чланови екипе су: голман Немања Ромић, Иван Томац, Ненад Стојисављевић, Срећко Митровић, Страхиња Павишић, Зоран Ракић, Немања Вуковић и Георгије Илић.

Амбиције у новом првенству су консолидација и стабилизација клуба, уз форсирање младих играча. У току следеће године планира изградња градског стадиона који ће се налазити на месту садашњег, а добро је то што је у клубу остала скоро читава генерација момака рођених 1999. године, која се прошле сезоне пласирала у Квалитетну лигу Војводине. Раднички ће припреме обавити у Сремској Митровици, где ће на располагању. између осталог, имати и атлетски стадион, као и градски базен.

За сада су заказане пријатељске утакмице у Салашу Ноћајском с домаћом екипом Будућности (21. јула), у Лаћарку ће ЛСК-у Раднички гостовати 25. јула поводом сеоске славе, потом ће угостити Железничар из Панчева (1. августа) и одиграти дуел с омладинцима Војводине из Новог Сада (11.августа). Јесењи део првенства у Српској лиги, група Војводина почиње у суботу 18. августа.

Ј. Стевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести