Фудбалери Србије данас путују у САД: Лепа и изазовна турнеја

БЕОГРАД: Фудбалска репрезентација Србије, коју чине играчи Суперлиге (једини „странац“ је Ранко Веселиновић, члан МЛС лиге Ванкувер), данас одлази на америчку турнеју, на којој ће се састати са Доминиканском Републиком (25. јануар) и селекцијом САД у Орланду (31. јануар).
t
Фото: Treneri Ilija Stolica i Saša Ilić/fss.rs

Намера нам је да промовишемо суперлигашке играче и да проверимо на којег од њих можемо да рачунамо у будућим репрезентативним акцијама, рекао је селектор младе репрезентације Илија Столица, који ће у Америци седети на клупи ове селекције.  

Како је додао, већина репрезентативаца је минулих пет дана тренирала у Старој Пазови, али је екипа комплетирана тек пред пут за Америку пошто су неки играчи били на припремама са својим клубовима.

У сваком случају, ово је леп изазов за све нас. Добро је да је сусрет са селекцијом САД други, јер је она квалитетнија од Доминиканске Републике.Имаћемо велику временску промену, а период аклиматизације биће кратак. Играчи Доминикане ову утакмицу доживљава као историјску, биће изузетно мотивисани, тако да нам следи озбиљан изазов. Други меч је у Орланду, а играчи САД, који наступају у МЛС лиги, припремају се још од 9. јануара и свакако да су у доброј форми.У децембру су играли са Салвадором и Панамом и обема екипама су дали чак по шест голова, што јасно говори о њиховој снази, упозорио је на квалитет ривала  Столица.

На турнеју путују - голмани: Ђорђе Петровић (Чукарички), Александар Поповић (Партизан), Милош Гордић (Мачва).

Одбрана: Јован Влалукин (Металац), Аранђел Стојковић (Војводина), Марко Јевремовић (Јавор), Немања Мићевић (Младост), Александар Андрејевић (Пролетер), Никола Стевановић (Раднички, Ниш), Михајло Иванчевић (Спартак), Ранко Веселиновић (Ванкувер), Слободан Урошевић (Партизан), Никола Аксентијевић (Раднички,Ниш), Марко Гајић (Вождовац).

Везни ред: Милан Радин (Инђија), Алекса Пејић (Пролетер), Јован Нишић (Вождовац), Вељко Бирманчевић (Чукарички), Александар Буснић (Рад). Напад:Лазар Туфегџић (Спартак), Миљан Вукадиновић (Војводина), Милан Макарић (Радник), Филип Стевановић (Партизан), Немања Човић (Војводина) и Ненад Лукић (ТСЦ).  

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести