Фудбалери ТСЦ-а против лучанске Младости први пут домаћини у Суперлиги

На Градском стадиону у Сенти данас ће бити права фудбалска свечаност.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Због радова на њиховом новом објекту у Бачкој Тополи, фудбалери ТСЦ-а одиграће први суперлигашки сусрет у историји клуба у Сенти, а биће домаћини тиму Младости из Лучана. Због тога, али пођеднако и због чињенице да су у дебију у елитном рангу приредили велико изненађење и савладали у Београду тим Вождовца (2:1), Бачкотополчани верују да ће се на трибинама обновљеног сенћанског стадиона наћи велики број навијача, са жељом да и сами постану део историје.

- Младост има много искусну екипу и игра на специфичан начин - рекао је Владимир Силађи, изданак омладинске школе ФК Војводина, а данас шпиц у екипи ТСЦ-а и стрелац гола у дуелу с Вождовцем. - Имамо срећу да нам је овог лета, управо из њихових редова, стигао искусни Јанко Тумбасевић, који нам је одао неке тајне Лучанаца и верујем да ће нам то користити у утакмици. Тренер Золтан Сабо припремио је тактику за овај сусрет и сви верујемо да ће нам она донети победу. Ипак, пред нама је тешка утакмица, али можемо пуно, посебно када имамо велику подршку с трибина.

Силађи је објаснио да је овог лета постављена нова трава на стадиону, сређене су и трибине, а већ од четвртог кола у функцији ће бити и новопостављени рефлектори.


Сазрео као играч

Каријера Владимира Силађија ишла је помало чудним, рекли бисмо - заобилазним током.

- После игара у омладинцима Војводине био сам на позајмицама у Пролетеру и Слоги, а онда сам две године продужио боравак у Темерину. Помало олако ме је Воша пустила да одем. Следио је одлазак у Тимок из Зајечара, па боравак у ЧСК-у из Челарева, све до 2016. године, кад сам стигао у редове ТСЦ-а. Сада сам потпуно сазрео као играч и намеравам да то и докажем у најјачој конкренцији. Живим и даље у Новом Саду и, заједно с још четворицом саиграча, сваког дана путујем на тренинге у Бачку Тополу – каже Силађи.


- Данас играмо од 18 часова, а не касније због тога што осветљење још увек не ради. Али, свеједно, то ништа неће променити у амбицијама које гајимо. Играмо у Сенти још од прволигашке конкуренције,а први пут у суперлигашкој и сви прижељкујемо сјајну атмосферу. Иначе, расположење у нашем тиму је на изузетно високом нивоу и то ми учвршћује веру да можемо да надиграмо одличног ривала из Лучана.

Екипа из Бачке Тополе није била импресионирана стартом у елитном рангу, а колико је озбиљна у намери да и у њему докаже квалитет, најбоље су на својој кожи осетили “змајеви” са Душановца.

- Иако имамо и ми искусну екипу, са пуно играча који знају шта значи суперлигашка сцена, ја сам од оних којима је ово потпуно ново окружење. Искрено, нема велике разлике између Прве у Суперлиге, изузев тога што се у елити игра много лепши фудбал. Изненадило ме је пријатно наше издање против Вождовца, изненадио сам и самог себе и сада једва чекамо да дуел с тимом Младости почне - поручио је Владимир Силађи.     

А. Предојевић

ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ – 2. КОЛО

Данас

СЕНТА: ТСЦ - Младост                                     (18)

БАЧКА ПАЛАНКА: Пролетер - Вождовац        (20)

БЕОГРАД: Црвена звезда - Раднички             (20)

ШАБАЦ: Мачва - Инђија                                   (20)

СУРДУЛИЦА: Радник - Спартак ЖК                 (20)

Сутра

КРУШЕВАЦ: Напредак - Војводина                   (20)

ИВАЊИЦА: Јавор - Партизан                          (одгођено)

БЕОГРАД: Рад - Чукарички                             (одгођено)

 1. Раднички               1     1      0      0      3:0    3

 2. Војводина             1     1      0      0      3:1    3

 3. Црвена звезда      1      1      0      0      2:0    3

 4. ТСЦ                       1     1      0      0      2:1    3

 5. Спартак ЖК          1      1      0      0      2:1    3

 6. Младост               1      1      0      0      2:1    3     

 7. Партизан              1      1      0      0      1:0    3

 8. Чукарички             1      1      0      0      1:0    3

 9. Напредак              1      0      0      1      0:1    0

10. Инђија                   1      0      0      1      0:1    0

11. Радник                   1      0      0      1      1:2    0

12. Вождовац              1      0      0      1      1:2    0

13. Рад                         1      0      0      1      1:2    0

14. Јавор                      1      0      0      1      0:2    0

15. Мачва                     1      0      0      1      1:3    0

16. Пролетер               1      0      0      1      0:3    0

У следећем колу (3. августа) састаће се - НОВИ САД: Војводина - Рад, ЛУЧАНИ: Младост - Пролетер, СУБОТИЦА: Спартак ЖК - ТСЦ, ИНЂИЈА: Инђија - Напредак, БЕОГРАД: Вождовац - Црвена звезда, Партизан - Мачва, Чукарички - Радник, НИШ: Раднички - Јавор.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести