Фудбалери ТСЦ-а спремају се за финиш првенства

Како је нагласио Золтан Сабо, шеф стручног штаба екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе, његови играчи једва су дочекали одлуку о почетку тренажног процеса, а онда и наставку првенства.
zoltan sabo
Фото: Золтан Сабо, фото: ФК ТСЦ

Више од месец и по дана Владимир Силађи, Ненад Лукић и саиграчи нису могли да раде с лоптом и код свих њих приметна је глад за фудбалом и велика мотивисаност да покушају да потврде епитет најпријатнијег изненађења у Суперлиги Србије.

- Постало је већ и монотоно то што нисмо могли, као ни остале суперлигашке екипе, нормално да тренирамо, али иза нас је остао период када је здравље било у првом, а спорт је због тога морао да се повуче у други план – истакао је Сабо. – Окупили смо се после више од месец и по дана и задовољан сам у каквом су се стању првотимци појавили на првом тренингу. Можда испрва нисмо били за то да се такмичење настави, али је ФСС одлучио да се финиш лиге одигра и сада смо посвећени томе да се што боље спремимо и покушамо да изборимо место које може да нас одведе у Европу. Тренирамо у складу с упутствима која смо добили из ФСС-а, а од сутра ћемо моћи да радимо и сви заједно у исто време.

Бачкотополчани су имали довољно времена да санирају повреде у претходном периоду, па је претпоставка да ће с комплетним снагама ући у четири преостала, не баш лака сусрета.

- Нажалост, пре два-три дана се на тренингу повредио Дејан Милићевић, који је незгодно стао и пукла му је кошчица у стопалу. Мораћемо утакмице које нам следе да одиграмо без овог офанзивног везног фудбалера, али тако је-како је. Заиста нас чекају тешки дуели, јер прво нам у госте долази Јавор, а онда идемо у Нови Сад, на ноге екипи Пролетера. У претпоследњем колу бићемо домаћини лидеру Црвеној звезди, а у последњој рунди гостујемо у Нишу, па се из свега може закључити да само максимално припремљени можемо да се надамо остварењу зацртаног плана. Жеља нам је да останемо барем на четвртом месту, тренутно имамо три бода вишка у односу на Чукарички, али и бољи међусобни скор, па верујем да имамо лепу прилику да стигнемо до квалификација за Лигу Европе.

Мини-припреме у којима се тренутно налази тим ТСЦ-а подразумевају и да екипа одигра неколико тренинг-утакмица до почетка наставка 30. маја.

- Намера нам је да покушамо да уговоримо барем два припремна дуела, јер тек уз помоћ њих моћи ћемо да достигнемо форму која нас је красила до тренутка прекида такмичења. Није исто када играч мора да тренира сам и без лопте, у односу на рад с екипом, па ћемо покушати да, у времену које је пред нама, надокнадимо све оно што смо пропустили и да битке за бодове дочекамо у најбољем могућем стању – подвукао је Золтан Сабо.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести