Фудбалери ТСЦ-а вредно тренирају у својој Академији: Циљ је сачувати четврто место

Фудбалери ТСЦ -а у својој Академији у Бачкој Тополи припремају се за наставак првенства у Суперлиги.
tsc
Фото: ФК ТСЦ

Тренер Золтан Сабо задовољан је одлуком ФСС да се одиграју преосталих четири кола  без плеј-офа и плеј-аута и сматра да је  одлука коректна.

- Наша жеља је да задржимо четврту позицију на табели и изборимо учешће у европском такмичењу. Имамо три бода више од петопласираног Чукаричког и свакако ћемо учинити све што можемо да задржимо предност. Све је на нама, надам се да ћемо успети - рекао је Сабо.

Према његовој оцени, играчи су се после паузе вратили у добром физичком стању, пошто су спровели индивидуалне програме.

- Потребно је  да се додатно припремимо за преостале четири утакмице, мотивисани смо и једва чекамо наставак такмичења - додао је Сабо.

Капитен Саша Томановић рекао је да су свима недостајали екипни  тренинзи, а да су се играчи потрудили да остану колико-толико у форми, радећи индивидуално.


Распоред

Фудбалери ТСЦ -а имају доста тежак распоред: 3. јуна у Сенти дочекују екипу Јавора, потом гостују Пролетеру у Новом Саду, па угошћују Црвену звезду, док у последњем кругу у Нишу играју са Радничким.

- Распоред је тежак, али смо уверени да можемо да одбранимо четврто место. И наши конкуренти, пре свих Чукарички, имају озбиљне ривале у последња четири кола. Чукарички гостује Војводини и Партизану, па се надамо  да са освојених седам бодова можемо да сачувамо четврто место – нада се Сабо.


- Потрудићемо се да наставимо тамо где смо стали, да побеђујемо и изборимо Европу – поручио је Томановић.

У међувремену оправио се од мононуклеозе штопер и најмлађи играч  Бојан Балаж и почео је са тренинзима.


Сабо на мети Хонведа

Добре игре ТСЦ - а нису остале незапажене и у суседној Мађарској, где Тополчани често гостују, па је некада најбољи мађарски тим Хонвед показао велико интересовање за шефа стручног штаба Золтана Саба. Контакти су успостављени, али за сада нема назнака да ће Сабо напустити Тополу, јер га уосталом веже и уговор.


- На припреме у Турску отишао сам са надом да ћу да се изборим за место у првој једанаесторици. Симптоме мононуклеозе осетио сам већ првог дана боравка на Босфору. Болест ме је мучила мало дуже од два месеца, превазишао сам све захваљујући дијети и константном одмору - рекао је Балаж.

Овај 19-годишњи штопер једва чека повратак тренинзима.

- Четири месеца нисам радио напољу. Много сам се ужелео лопте и дружења на терену. Радио сам по програму кондиционог тренера Веселина Секуловића. Враћам се у форму брже него што сам очекивао. Карантин ми је тешко пао, али је сада дошло све на своје место -  рекао је Балаж.

Г. К. - С.Ст.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести