Фудбалери Војводине данас дочекују Младост из Лучана (16)

После две победе у протекла два дуела Суперлиге фудбалери Војводине данас су домаћини екипи Младости из Лучана.
Siniša Saničanin  Foto: J. Grlić
Фото: Синиша Саничанин (5) верује да ће Воша славити против Лучанаца   Фото: Ј. Грлић

Подстакнути добрим расположењем због претходних резултата, црвено-бели желе да наставе серију победа и начине нови корак ка коначном циљу – пласману на европску сцену. До реализације ове жеља остало је још пуно да се игра, али је извесно да се црвено-бели налазе на добром путу и да им је остварење циља све ближе и извесније.

-  Од када смо почели с припремама за пролећни део првенства самопоуздање нам не недостаје - рекао је тренер Ненад Лалатовић. - Знао сам да ћемо током пролећа, како време буде одмицало, играти све боље, о чему најбоље сведоче два последња дербија у којима смо савладали Раднички и Вождовац, екипе које су нам директни ривали на путу ка Европи. Сада нас очекује утакмица с незгодним тимом Младости, али желимо да останемо ту где јесмо, дакле барем на трећем месту на табели и јасно је с каквим амбицијама дочекујемо Лучанце.

Добро познајем нашег госта и знам колико неугодан може да буде. Међутим, не треба да се оптерећујемо размишљањима о врлинама нашег ривала, већ треба да будемо посвећени задацима које ће нам тренер Лалатовић поверити и њиховом оптималном извршавању (Синиша Саничанин)

Младост има веома искусан тим, екипа је која уме да игра на резултат, а посебно незгодни Лучанци умеју да буду у ситуацијама када гостују.

- Не волим баш када тим који водим игра против Младости, јер је реч о екипи која је незгодан гост. Феноменални су у блоку иза лопте, форсирају контре и полуконтре и, када постигну гол, тешко је вратити се у утакмицу. Госте изузетно ценим, имају добре играче и одличног тренера и јасно ми је да нас чека веома тешка утакмица. Њена комплексност увећана је и због спознаје да бисмо били први на табели да се посматра само пролећни учинак, а такве ривале свака екипа жели да победи. Опет смо се вратили у сам врх српског фудбала, тамо где смо били пре неколико година и сада смо, на неки начин хит првенства. Ако желимо да победимо, моји играчи мораће да имају исти мотив као и фудбалери Младости, што сам им јасно предочио.


Кадровска ситуација 

Због жутих картона право наступа неће имати десни бек Аранђел Стојковић. О постојању евентуалних других проблема у играчком кадру Лалатовић је рекао:

- Ситуација није баш сјајна, иако нам се у конкуренцију вратио Мирко Топић. Нећу моћи да рачунам на Нешковића, Гемовића и Ђурића, који је добио исти вирус због којег ја нисам могао да водим екипу у сусрету с Вождовцем. Ипак, извешћу најјачи састав на који могу да се ослоним и сигуран сам да ће момци дати све од себе како би забележили победу.  

Може да се очекује да ће Воша сусрет почети у следећој постави: Роцков - Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић - Топић - Вукадиновић, Дринчић, Бојић, Младеновић - Мркаић.


Један од стубова одбране биће штопер Синиша Саничанин, момак који је управо из Лучана стигао у Војводину.

- Добро познајем нашег госта и знам колико неугодан може да буде - нагласио је Саничанин. - Међутим, не треба да се оптерећујемо размишљањима о врлинама нашег ривала, већ треба да будемо посвећени задацима које ће нам тренер Лалатовић поверити и њиховом оптималном извршавању. Снагом тима, као и до сада, можемо да створимо предуслове за победу, водећи рачуна о адутима екипе из Лучана, пре свих Милана Бојовића, званично трећег на листи најбољих стрелаца Суперлиге.

Саничанин је у последње две утакмице играо у пару с новајлијом Славком Бралићем, чије учешће у овом сусрету је изесно.

- И Бралић и Ђурић су одлични момци и добри фудбалери и задовољство ми је да с њима покривам централни део одбране нашег гола. Поновићу, снагом колектива можемо и морамо да трасирамо пут ка победи, а надам се да ће навијачи у великом броју доћи на трибине и помоћи нам да новим успехом начинимо значајани корак ка пласману у Европу - поручио је Саничанин.

Утакмица Војводина - Младост почиње у 16 часова, уз бесплатан улаз на трибине “Карађорђа”.

А. Предојевић

Фото: Милан Бојовић најјачи адут Младости Фото: приватна архива

НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ МЛАДОСТИ МИЛАН БОЈОВИЋ О ГОСТОВАЊУ ВОШИ

Имамо и ми своје адуте

Већ скоро осам година прошло је откако је први стрелац Младости Милан Бојовић носио дрес Војводине. Остало је забележено да је одлични стрелац у црвено-белом дресу одиграо 39 утакмица и постигао 10 голова. Пред сусрет с некадашњом екипом, Бојовић се радо одазвао нашој молби да  каже у каквом расположењу његови саиграчи и он долазе у Нови Сад.

- Нисмо оптерећени, јер добро знамо да играмо с одличним ривалом, против екипе која је међу три најбољ у земљи - напоменуо је Бојовић. - Знам да играчи Војводине увек пред собом имају додатни притисак победа, посебно када играју на свом терену и покушаћемо то да искористимо. Имамо неке своје адуте које ћемо пробати да наметнемо, али, ако и не успемо у науму, неће то бити никаква трагедија. Живот иде даље и сада размишљамо о томе како да Нови Сад напустимо непоражени.

Милан је један од три најбоља стрелца у лиги Србије свих времена, а испред њега на листи налазе се само Андрија Калуђеровић и Огњен Мудрински.

- То је тачно, али, за разлику од конкурената, ја никада нисам носио дрес Партизана или Црвене звезде. Нема везе, увек у утакмице улазим са жељом да затресем противничку мрежу, па ће тако бити и  у Новом Саду. Боравак у Војводини остао ми је у изузетно лепој успомени и радује ме то што чујем да се ствари поново враћају на некадашњи високи  ниво. Упркос томе, са саиграчима ћу се потрудити да црвено-белима отежам пут ка Европи, уз пуно поштовање које осећам ка нашем ривалу - поручио је Бојовић.   

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести