Фудбалери Војводине дочекују Радник: Нека се понови прича из Сурдулице

Што се фудбалера Војводине тиче, сутра (4. децембра) се завршава јесења полусезона на стадиону “Карађорђе”, а последњу утакмицу у овом делу шампионата одиграће у недељу, у Сенти, са екипом ТСЦ.
Petar Bojic
Фото: Петар Бојић (десно), фото: Ј. Грлић

У првом кругу првенства Никола Дринчић и другови били су много успешнији у Сурдулици и савладали су тада Радник са 4:0. Ништа домаћин сутрашњег дуела не би имао против да се понови прича из Сурдулице. Али, знају у новосадском тиму да је пред њима захтеван посао уколико желе да се од навијача опросте победом, а желе.

- Неће нам бити једноставно да испунимо циљ - каже један од помоћника у стручном штабу Драган Шарац. - Сурдуличани имају врло добре појединце, бележе узлазну линију форме и сигурно је да ће покушати да нас изненаде. Очекујем да ће њихов тренер Симо Крунић поставити тактику у којој ће доминирати снажна игра у одбрани и онда, уколико им се укаже шанса, организација брзих контранапада. Упозорава нас и утакмица одиграна у прошлој првенственој рунди када је Радник успео да освоји бод након што је губио од Чукаричког 1:3.

Тренера гостију Крунића Новосађани су већ савладали током јесени када је он био тренер Радничког ( 2:1 за црвено - беле у Нишу).

- Тада до три бода стигли смо после велике борбе и веома неизвесне утакмице. Уме Симо Крунић да одабере добру тактику за тимове које предводи и не сумњам да ће исто учинити и у сусрету са нама.


Могући састав Воше

Иако није најавио која ће бити стартна постава његове екипе, могуће је да Ненад Лалатовић изведе следећи тим: Роцков - Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак - Топић, Дринчић - Гемовић (Ђуричин), Бојић, Езе - Матић.


У Војводини верују да знају рецепт за успех.

- Било би добро да што пре постигнемо гол, јер би нам то омогућило да у наставку одиграмо растерећеније, а истовремено да добро затворимо прилазе нашој мрежи. Успемо ли у томе, бићемо на добром путу да упишемо  три бода и направимо значајан корак ка освајању другог места  на крају јесење полусезоне.

У табору новосадске екипе нема суспендовних фудбалера, а једино се на лакшу повреду пожалио Бојан Матић.

- Видећемо још да ли ће Матић бити у стању да наступи, а добро је то што су сви остали играчи на располагању тренру Лалатовићу, који ће моћи да на терен изведе најјачи тим. Било би сјајно да публика вечерас дође на трибине “Карађорђа” у што већем броју и да се на јесењем растанку опростимо победом, осмесима и песмом – казао је Шарац.

Утакмица Војводина - Радник почиње у 17 часова, улаз на трибине је слободан, а бесплатне карте гледаоци ће моћи да подигну на благајнама стадиона “Карађорђе”.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести