Фудбалери Војводине играју тренинг утакмицу с Кабелом

Сусрет Војводина – Кабел игра се у суботу, у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, с почетком у 17.30 часова.
Dejan Zukic i Nemanja Nikolic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радост стрелца Дејана Зукића (8) и асистента Немање Николића (22)

Пуна два месеца прошла су од како су фудбалери Војводине одиграли првенствени сусрет у Суботици, у којем су освојили бод (0:0) у дуелу са Спартаком. Уследило је потом увођење ванредног стања у Србији и замрле су све активности на спортским теренима у нашој земљи. Активност коронавируса у међувремену је ослабила, заштитне мере су ублажаване, па је на ред сада дошло одигравање тренинг-сусрета, који ће фудбалским тимовима послужити да се што боље и брже уиграју за наставак првенства. Новосађани ће прву проверу имати с прволигашем Кабелом, својим млађим братом и својеврсном филијалом, пошто их већ 30. маја очекује дерби на „Карађорђу“, у којем ће бити домаћини екипи Чукаричког.

Црвено-црни са Штранда представљаће, сасвим је сигурно, одличног супарника тиму тренера Ненада Лалатовића и захтеваће од капитена Николе Дринчића и његових саиграча максимални приступ дуелу. Реч је о једној од најбољих екипа у прволигашком каравану, састављеној од веома квалитетних и мотивисаних играча, предвођених тренером Зораном Васиљевићем. То ће добро доћи и стручном штабу новосадске „Старе даме“ да види колико тога је одрађено у претходне готово две недеље и на ком нивоу се играчи тренутно налазе. Времена до почетка одигравња званичних, такмичарских дуела има доста и уочене слабости црвено-бели имаће прилику да исправе. За то ће им послужити и још две заказане провере, које ће одиграти с Бачком из Бачке Паланке (среда, 20. јун) и Спартаком из Суботице (субота, 23. јун), јер у Воши желе да предузму баш све како би екипа остварила зацртани план. Да подестимо, жеља Новосађана је да изборе пласман у квалификације за Лигу Европе, али и да претекну Партизан на другом месту на табели Суперлиге, као и да нападну победнички трофеј у Купу Србије.

- Прва провера с Кабелом послужиће нам да осетимо терен и лопту и почнемо да враћамо осећај за све оно чега смо били лишени у минулом периоду – рекао је Момчило Мркаић, високи нападач Војводине, који је дане фудбалске апстиненције провео у Новом Саду. – Уједно, важно ће бити да избегнемо могућност неке повреде, али и да видимо колико смо урадили у прве две седмице ових мини-припрема. Након ове, чекају нас још две провере форме, више није ни могло да се организује због кратког времена, и верујем да ће нам то бити довољно да уђемо у жељену форму.

Мркаићев посао у тиму је да отвара простор саиграчима у нападу, али и да, кадгод му се за то укаже прилика, тресе мреже ривала.

- Још увек се навикавам и сигуран сам да ће ми се брзо вратити осећај за лопту. Сутра ће нам један од приоритета бити да се добро истрчимо, јер мислим да смо физички одилично спремни, захваљујући раду који смо имали током паузе. Уз то, од када смо поново почели да сви заједно вежбамо, тренирамо веома добро и очекујем да ћемо то показати и у дуелу с Кабелом.

Пред црвено-белима су још четири првенствене утакмице, као и наступи у Купу Србије. Играчи тврде да ће покушати да претекну београдске црно-беле на другом месту на табели, а надају се и освајању Купа.

- Реално, немамо шта да изгубимо, а поседујемо јак и квалитетан тим. Зато имамо право да се надамо остварењу високих циљева и то нас додатно мотивише у овом периоду скраћених припрема. У Купу Србије смо, барем на папиру, у четвртфиналу добили најлакшег ривала, али смо и те како свесни чињенице да ће нам у утакмици с тимом Младости бити веома тешко да остваримо пролазак у полуфинале. Играли смо с Лучанцима, добро се познајемо и знамо да ћемо морати да уложимо максимум снаге и знања како бисмо их елиминисали. Право на грешку у овом такмичењу нема нико, све се решава у једној утакмици и то морамо да схватимо и прихватимо. Ако прођемо даље, а надам се да хоћемо, све је могуће, без обзира на име ривала у полуфиналу. Уосталом, тамо слабих тимова неће ни бити и само победе могу да нас изведу на пут ка освајању трофеја – додао је Момчило Мркаић.

 А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести