Фудбалери Војводине из Бачког Градишта крећу с припремним утакмицама

Фудбалери новог војвођанског лигаша Војводине из Бачког Градишта почели су припреме за нову сезону 11. јула, а у суботу ће одиграти прву контролну утакмицу.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Ривал по мери. Омладински састав суперлигаша Војводине. Утакмица се игра на терену СЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику с почетком у 10 сати. Већ сутрадан угостиће у 17 сати Обилић из Змајева. Наредне среде, 24. јула, у гостима ће им бити омладинци суперлигаша Спартака из Суботице, а три дана касније стиже суперлигаш ОФК Бечеј 1918. Првог августовског викенда одржаће се традиционални турнир у Бачком Градишту, а учешће ће узети Бајша, Слога из Темерина, Србобран и домаћин Воводина. Генералка ће се одиграти 11. августа против Јадрана из Фекетића, а недељу дана касније почиње првенствена трка војвођанског севера.

- Свакодневно имам на располагању преко 20 фудбалера и добро се ради. Иако нас је напустило неколико играча, најважније је да смо задржали костур тима. О новајлијама је још рано говорити, али мени лично је битно да су остали голман Исидор Милованов, искусни креатор игре Марко Бубања и голгетер Ненад Кудрић. Имамо времена да радимо на стварању препознатљиве игре и мислим да се нећемо обрукати у сезони пред нама-  рекао је млади тренер Војводине Лазар Дабижљевић.

Сада је већ извесно да су Вошу напустили брзоноги Икрашев (Слога,Темерин), „радилица“ Јушковић (Славија, Пивнице), дефанзивац Поповић, везиста Радуловић и нападач Марјанов. Биће још одлазака и долазака. Уосталом, прелазни рок траје до краја августа.

- Мени је најбитније да имам двадесетак играча за уигравање и најмање двојицу голмана. Важно је да нас мимоиђу повреде, да је руководство клуба на челу с председником Гораном Кудрићем стално уз екипу, да нас прате и подржавају навијачи, а на нама је да им се добрим играма и резултатима на терену одужимо – поручио је Дабижљевић.   

Најважније је, ипак, да је, и поред неколико примамљивих понуда клубова вишег ранга од војвођанске лиге, остао  Ненад Кудрић. И за њега је то добро, јер ће имати више времена да помири факултет и фудбал.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести