Фудбалери Војводине од сутра поново на окупу

НОВИ САД: Зимска пауза се за фудбалере Војводине приближила завршетку. У уторак и среду, подељени у две групе, они ће обавити лекарске прегледе и тестирања.
fk vojvodina jelena grlic.
Фото: Јелена Грлић

 У четвртак ће, после уводног састанка са новим шефом стручног штаба Илијом Столицом и његовим сарадницима у 11 часова, одрадити и први тренинг у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику.

Како се очекује и сходно пракси установљеној током протеклих година, играчи ће лекарске прегледе одрадити у Клиници „Медигруп – др Цвјетковић“, док ће тестове физичких способности обавити у ФЦ „Вујадин Бошков“. За сада се, на списку налази 26 фудбалера, без нових имена, али се очекује да ће и потенцијална појачања стизати када почне прелазни рок, дакле од 15. јануара. У Ветернику ће црвено-бели тренирати све до 25. јануара, када ће отићи на централни део зимских припрема, који ће уследити у познатом турском летовалишту Белек.

У сјајном хотелу „Сусеси“, према плану Управног одбора, спортског директора Саше Дракулића и тренера Столице, требало би да се нађу сви они играчи на које се рачуна за пролећни део сезоне. То опет значи да ће до тада бити доста активности у прелазном року, јер је више пута истицана чињеница да су екипи потребни нови играчи који ће јој помоћи на путу ка остварењу такмичарског циља, односно обезбеђивању визе за европско такмичење.

У Ветернику ће црвено-бели тренирати све до 25. јануара, када ће отићи у Белек

За сада, међутим, нема наговештаја о томе који играчи су интересантни новосадском тиму, осим још увек непроверених прича и жеља. Очекује се и да досадашњи капитен тима Душан Јованчић, фудбалер којем истиче уговор с Вошом, донесе одлуку о томе да ли остаје у Новом Саду, или ће променити средину у наствку каријере.

„Тренутно се налазимо на осмом месту на првенственој табели, а Војводина то ни по једном параметру не заслужује – рекао је недавно Илија Столица: “ За Европу ћемо морати на пролеће да се изборимо, а радује ме амбициозност управе клуба у будућности, јер мислим да у следећој сезони мора у Србији да се појави тим који ће изаћи на мегдан Црвеној звезди и Партизану и равноправно се с њима упустити у борбу за титулу. Војводину доживљавам као организам који има прелепу инфраструктуру, озбиљну фудбалску школу, навијаче и још доста квалитетних ствари. Међутим, том организму недостајала је свежа крв и то је оно што желим да му донесем“.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести