Фудбалери Војводине се спремају се за тежак финиш јесењег дела првенства

Током паузе на коју су отишли после дербија с Црвеном звездом на „Карађорђу“, фудбалери Војводине имали су три слободна дана, а онда су наставили с тренинзима у ФЦ „Вујадин Бошков“.
д
Фото: Ј. Грлић

Сезона је дугачка и захтевна, па је у првим данима акценат стављен на одмор и регенерацију играча, а после тога и на њихово обнављање снаге, аеробне издржљивости и брзине. Уз то, неки од млађих момака који су мање играли у претходном периоду, имали су доатни, индивидуални рад, док су појединци вежбали по посебним програмима.

У недељу, од 15.45 часова, пред црвено-белима је нови дерби, у ком ће бити гости Партизану, у Београду. Јасно је да ће та утакмица од ученика тренера Славољуба Ђорђевића захтевати максимални приступ и велику потрошњу, па је улога стручњака за кондициону припрему Новосађана, Саше Семередија и Александра Јанковића, веома битна у припреми.

У сусрету с Црвеном звездом било је пуно добрих ствари, када говоримо о захтевима на физичком плану - рекао је Јанковић. - Петорица наших играча претрчала су у дербију преко 11,5 километара, при чему мислим на Топића, Буснића, Деветака, Вељка Симића и Зукића, али је битно да се нагласи и то да су остали такође били на високом нивоу трчања. Форма екипе се, управо захваљујући и томе, подигла и сада желимо да задржимо ниво који смо достигли и да га додатно унапредимо.

У миру сопственог спортаског центра, играчи Војводине имају све услове за веома добар рад, као и стручни кадар који им у том раду помаже.


Честитка „орловима”

С пуном пажњом испратили су играчи Војводине одлучујућу утакмицу Србије с Португалијом у Лисабону. После велике победе „орлова“ били су пресрећни, а председник „старе даме“ Драгољуб Самарџић, у име свих чланова ФК Војводина, упутио је честитку нашим репрезентативцима. У њој је истакао да су „орлови“ учинили поносним све људе у Србији и да су остварили историјски успех пласманом на Мундијал у Катару. 


Саша Семереди и ја држимо се протокола које имамо за физичку припрему играча и трудимо се да га максимално испоштујемо. У овој седмици почео је микроциклус пред сусрет с Партизаном, који је заснован на такмичарској припреми дербија, тактичким замислима у захтевима које ће шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић поставити пред екипу и сваког појединца. Сви заједно пратимо оптерећења којима су момци изложени и која, у крајњој линији, доприносе остваривању високих норми и сталном подизању форме екипе. Задовољни смо како то изгледа и имамо разлога да с оптимизмом дочекујемо период који следи - додао је Јанковић.  Током паузе с екипом, због обавеза у репрезентативним селекцијама Србије, нису Мирко Топић, Урош Кабић и Владимир Милетић, док по посебном програму, у договору с медицинским делом екипе, индивидуално вежба Марко Бјековић, који се повредио у утакмици с Црвеном звездом.

- Радује нас то што су Новица Максимовић и капитен Немања Човић одрадили суспензије због жутих картона и прикључили се екипи - истакао је Славољуб Ђорђевић. - На жалост, за Бјековића је, како ствари стоје, јесења полусезона већ завршена због повреде мишића предње ложе. Био нам је потребан овај одмор, јер нам следи згуснут и тежак распоред до краја овог дела првенства. Очекујемо повратак младих репрезентативаца и верујемо да ће се они здрави и орни придружити осталим играчима и да ћемо се, након тога, посветити обавезама које следе.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести