Фудбалери Војводине сутра гостују Младости у Лучанима

НОВИ САД: У утакмици са Вождовцем фудбалери Војводине остварили су прву победу у пролећном делу првенства (2:0) и намерни су да  у истом стилу наставе да корачају суперлигашком сценом.
2
Фото: J. Grlić

Новосађани сутра гостују екипе Младости у Лучанима, на терену који резултатски није познат по претераној гостољубивости. Ипак, црвено-бели верују да уколико буду пружили  квалитетну и дисциплиновану игру да могу до бодова. Тренер Ненад Лалатовић упозорио је да им следи можда и најтеже гостовање у овом делу шампионата, изневши низ комплимената на рачун  Младости и тренера Ненада Нешка Миловановића.

- Желимо да се у  Нови Сад вратимо с победничким осмехом – рекао је Лалатовић. – Добро познајемо квалитет ривала, али још боље знамо шта је наш циљ и верујем да смо спремни да направимо искорак ка његовом испуњењу, ка новом пласману у европску конкуренцију.

Један од адута Војводине могао би да буде десни бек, по потреби и задњи везни или штопер, Никола Андрић, који је међу цревено беле  стигао управо из Младости. - Тим из Лучана има веома добре и искусне играче, иза којих стоје озбиљне и успешне каријере – казао је Андрић. – Тренер Ненад Миловановић већ годинама негује и форсира одређени стил игре и ми смо с њим добро упознати. Пут ка испуњењу наших жеља води нас од обавезне максималне посвећености утакмици, до жеље да се надигравамо и наметнемо свој модел игре. Успемо ли, бићемо на добром путу ка освајању сва три бода.

Поуздани фудбалер подсетио је на чињеницу да је пуне три сезоне носио дрес тима из Лучана.

- Познајем ривала веома добро, баш као и филозофију фудбала коју тај тим има. Свестан сам да је пред нама веома тешко гостовање, а о сложености задатка сведочи чињеница да је Младост овог пролећа освојила само бод. То значи да ће њени играчи учинити све не би ли нас победили, али ми јако добро знамо шта нам ваља да чинимо и верујем да ћемо се кући вратити са сва три бода – подвукао је Никола Андрић.

Још увек није извесно то да ли ће тренер Лалатовић моћи за ову утакмицу да рачуна на лакше озлеђене Немању Човића и Ђорђа Ђурића, док ће му сви остали кандидати за тим бити на располагању.

Недељна утакмица почиње у 13 часова, уз пренос на каналу Новосадске ТВ и мултипренос на ТВ Арена спорт 1.              

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести