Војводина са репрезентацијом Новог Сада у генералки за Ружомберок

Припреме фудбалера Војводине пред почетак нове сезоне  улазе у завршну фазу. Шта је и колико тога урађено на Златибору навијачи новосадског клуба моћи ће да виде сутра на стадиону “Карађорђе”.
Belic i Subotic2
Фото: Dnevnik.rs

Тим тренера Радослава Батака имаће генералну пробу у дуелу с репрезентацијом Новог Сада, а утакмица ће почети у 20 часова и за њу ће за публику бити отворена само западна трибина, уз бесплатан улаз.

„Биће то прилика да изведемо углавном онај тим на који рачунамо у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе, против словачког Ружомберока“, рекао је Милан Белић, први асистент тренера Батака. „Наравно, имамо још времена до 29. јуна када дебитујемо у европској конкуренцији, па ћемо вечерас искористити прилику да испробамо одређене тактичке замисли. Што се ривала тиче, биће у тој селекцији фудбалери из градских клубова, а могуће је да буду појачани и неким нашим играчима за које нисмо планирали да наступе. Желимо да то буде права такмичарска утакмица, да ривал буде што јачи и пружи нам квалитетан отпор.“


И Словаци имају генералку

Баш попут екипе Војводине, Ружоберок се вратио кући и сутра ће такође имати генералну пробу пред дуел с Новосађанима. Ривал им је чешка екипа Тринеца, а почетак сусрета заказан је за 19 часова. 


Чланови стручног штаба већ су увелико у процесу прикупљања релевантних информација о Ружомбероку, јер не желе ништа да препусте случају.

„Убрзано прикупљамо све оне информације које могу да нам помогну. Преко пријатеља из иностранства већ смо добили и неке ЦД-ове са снимцима утакмица које су Словаци одиграли, а ја сам имао прилику да видим сусрет који је наш будући ривал одиграо и изгубио са 0:3 од мађарског Видеотона пре неколико дана. Сазнали смо да им је најбољи прошлосезонски стрелац Јакуб Мареш прешао у редове Слована из Братиславе, а у својим редовима немају странаца, већ се ослањају на јаку колективну игру. Без сумње је да смо добили најзвучнијег од могућих ривала и сигурно је да нам неће бити лако у двомечу с њим, али имамо циљ и учинићемо све да га остваримо. То је пролазак у друго коло квалификација и заказивање утакмица с норвешким Браном.“

У петак ће играчи имати слободан дан, први од када су припреме почеле.

„Имамо разлога да будемо задовољни начином на који су сви играчи до сада тренирали и тиме како усвајају оно што од њих захтевамо. Заслужили су да предахну, а онда улазимо у финиш припрема за сусрет са словачким представником.


Могући састав

Замолили смо Милана Белића да нам открије у ком саставу ће црвено-бели почети вечерашњу генералну пробу са селекцијом Новог Сада. Највероватније је да ће почетна постава Војводине изгледати овако: Роцков - Лакићевић, Ковачевић, Планић, Бурековић - Вукасовић, Месаровић - Спремо, Стаменић, Малбашић - Трујић. 


Занимало нас је и то да ли је могуће да у току наредних дана у Војводину стигне још неки нови играч.

„Зову менаyери и нуде нам фудбалере, али сада нам је, еветуално, потребан играч који заслужује да понесе дрес Војводине и који је спреман да нам одмах помогне. Немамо више времена за неке пробе и експерименте. Да ли ћемо таквог успети да пронађемо, у овом тренутку не знам и све је извесније да ћемо с постојећим кадром дочекати Ружомберок. Једину невољу стварају нам повреда задње ложе капитена Николе Антића и лакша озледа Душана Јованчића, који вечерас неће наступити, али се у конкуренцију вратио Џенан Бурековић који је пропустио припреме на Златибору. Ових дана ће, после опоравка од повреде, почети да тренира с нама и Милан Лазаревић. Високи Саша Попин је отишао, баш као и Француз Давињи, док је остало да Ћуковић и Вујановић, дојучерашњи чланови Ловћена са Цетиња, обаве додатне разговоре с члановима управе и виде шта ће и како даље бити с њиховим статусом“, рекао је Милан Белић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести